– Det er jo totalt hodemist

Martin Linnes får merke det enorme fotballengasjementet i Tyrkia.

Se hele Galatasaray-familien gå fullstendig amok i vinduet øverst!

På lørdag var han med fra start da hans eget Galatasaray spilte 0-0 borte mot Fenerbahce – i det som er kjent som et av verdens mest intense rivaloppgjør.

På overtid fikk Linnes' lag en eventyrlig sjanse til å stikke av med seieren, men klarte ikke å omsette den til scoring.

I etterkant har et videoklipp av en Galatasaray-familie – som går fullstendig amok – gått seiersgangen i sosiale medier.

Se klippet i videovinduet øverst!

– Jeg tror du skal lete godt etter å finne slike tilstander i norske hjem, hvert fall, sier en lattermild Martin Linnes når TV 2 viser ham klippet, og fortsetter:

– Fotballen betyr så å si alt for visse mennesker, og dette er et godt bevis på det når du er villig til å kveste og herpe stolen på den måten der. Det er jo totalt hodemist, og du vet ikke hva du gjør og tenker ikke klart. Det bærer også stemningen på stadion preg av, der det er piping, hyling, buing og sang om hverandre.

Det interkontinentale derbyet

Oppgjøret mellom de tyrkiske klubbene kalles det interkontinentale derbyet. Fenerbahce er fra den asiatiske delen av Istanbul, mens Galatasaray er fra den europeiske.

Samtidig er Fenerbahce historisk sett blitt regnet som arbeiderklassens lag, mens Linnes' lag tilhører middelklassen. Da den britiske avisen Mirror kåret verdens mest intense rivaloppgjør, kunne Istanbul-derbyet smykke seg med en femteplass.

– To timer i uken betyr det mer enn hus, hjem, kone og barn for enkelte. Og for denne familien her, da. Det sier bare litt om hvor stort fotball er og hvor mange som bryr seg. Det er kult å være en del av, sier Linnes.

– Det er en ellevill lidenskap, trøkk og amperhet som det er kult å være med på, legger høyrebacken til.

Bengalske lys på trening

I forkant av derbyet som ble spilt i helgen, publiserte Linnes' klubb en rekke bilder fra lagets trening på Twitter – foran et tilsynelatende fullsatt stadion, som vartet opp med bengalske lys under Galatasarays oppvarming.

«De kaller det helvete. Vi kaller det himmelen», skrev klubben.

Til tross for det enorme engasjementet og en rekke historier om voldelige scener i forbindelse med derbyet, får Linnes gå fritt på gaten.

– Jeg har aldri hatt noen dårlige opplevelser, og bare hatt positive møter (med supportere, journ. anm). De respekterer fotballspillerne der, og jeg har aldri opplevd dårlig oppførsel. Vi får gå i fred og ro, egentlig, forteller den tidligere Molde-spilleren.

PS: Galatasaray leder den tyrkiske ligaen, ett poeng foran Basaksehir. Linnes har spilt 16 av 26 ligakamper for klubben denne sesongen.