Selvkritisk Thorir: – Dette sviktet i VM

Thorir Hergeirsson har funnet én ting som sviktet i VM. Det skal rettes på til EM i desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norge - Kroatia søndag kl. 18.00 på TV 2 og Sumo!

Håndballjentene spiller denne uken sine to første kamper etter VM i desember når de møter Kroatia i to kvalifiseringskamper til EM i desember.

EM-kvalifiseringen er første mulighet til å rette opp feilen fra VM. Et mesterskap Hergeirsson er fornøyd med, selv om det bla tap mot Frankrike i finalen.

– Vi er skuffa over DEN kampen. Ellers er det er mye positivt i mesterskapet sett under ett, mener landslagssjefen.

Han nevner i fleng; dynamisk forsvar, fantastisk målvaktspill i perioder, flotte kontringer og strålende angrepsspill.

– Det lukter svidd av forsvaret. Vi står høyere, skaper flere brudd og stjeler flere baller. Vi har løftet det kolossalt fra OL.

– Kontringene var riktig bra og langt bedre enn i EM. Kjernen i angrepsspillet fungerer, og målvaktene er nevnt.

Dette plager Thorir

Til tross for alt det positive, er det spesielt én ting som har plaget landslagssjefen i ettertid, som det nå skal tas tak i.

– Det vi pleier å få til når vi lykkes med å gå til topps, er å få flere spillere med i spillet. Få flere typer og andre alternativ. Det lyktes vi ikke med i finalen, og det er fordi vi ikke klarte å spille dem inn før mesterskapet og tidligere i VM.

– Det er mitt ansvar, det er trenernes ansvar, og der var vi ikke like gode i VM, som da vi tok gull i EM året før, sier en selvkritisk Hergeirsson.

– Dere skulle ha byttet mer på spillerne tidligere i VM?

– Ja, vi skulle ha brukt mer tid på å få flere spillere bedre. Enkelt sagt skulle vi hatt flere rustet til å komme inn spillet, spesielt bakspillerne. Det er nødvendig og det lyktes ikke vi trenerne med. På slutten ble det for lite mangfold, og det er EN av grunnene til at vi ikke scoret 24 mål i finalen – som ville holdt til å vinne, er Hergeirssons analyse.

Jobb nr. 1

Norge hadde sju spillere med betydelig mer spilletid enn de andre, mens VM-vinner Frankrike var blant lagene som byttet mest og fordelte spilletid.

Så denne uken og i ukene som kommer er det liten tvil om hva som blir jobb nr. 1 for Hergeirsson og håndballjentene.

– Vi skal få flere trygge i spillet. Vi trenger flere å spille på enn i VM. Det blir jobben i vår, i sommer og utover høsten, absolutt, slår Thorir Hergeirsson fast.

Noen nye skal også spilles inn nå som Nora Mørk er skadet og Camilla Herrem er gravid. Noras søster Thea kommer inn for Herrem, mens Amanda Kurtovic og Stine Skogrand blir alternativer på høyre back.