Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyheten om Sylvi Listhaugs kontroversielle Facebook-innlegg og det påfølgende politiske kaoset har preget norske medier den siste uken.

Når det tirsdag ble klart at Listhaug trekker seg, har den svært uvanlige politiske situasjonen også funnet veien til utenlandsk presse.

«Avverget Norges verste politiske krise»

Den britiske storavisen The Guardian skriver tirsdag om nyheten.

«Hennes avgjørelse om å trekke seg tirsdag morgen avverget den største politiske krisen i Norge på årevis», står det.

Mandag, før Listhaugs avgjørelse var kjent, skrev det amerikanske økonominettstedet Bloomberg om det politiske kaoset.

«Facebook-post presser den norske regjeringen til randen av kollaps», var tittelen.

Også Financial Times og nyhetsbyrået Reuters har omtalt den opphetede debatten i norsk politikk den siste uka. I tillegg er nyheten omtalt i den israelske avisen Israel Hayom.

Får dansk støtte

I Danmark får Listhaug støtte fra den danske innvandringsministeren Inger Støjberg (V). Hun uttrykker støtte til Listhaug og kalles debatten som ledet til hennes avgang for hysterisk.

I et innlegg på Facebook tirsdag formiddag skriver Inger Støjberg en omfattende støtteerklæring til sin kollega i Norge, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Sammen med innlegget har hun også lagt ut et bilde av de to fra Støjbergs besøk i Norge i august i fjor.

– I dag har min gode venninne og kollega Sylvi Listhaug måtte trekke seg som justis, beredskaps- og innvandringsminister i Norge. Det har skjedd etter en, etter min mening, fullstendig overdreven og hysterisk debatt om en facebookoppdatering, som Sylvi skrev om Norges politikk overfor fremmedkrigere for et par uker siden, skriver Støjberg på sin egen åpne profil på nettsamfunnet.

Hun mener venstresiden i norsk politikk fullstendig og bevisst har misforstått Listhaugs innlegg på Facebook og brukt det mot henne.

– De har hatt en konstant horn i siden på Sylvi fordi hun sterkere enn noen andre i norsk politikk har båret fanen for en streng innvandringspolitikk og har insistert på at innvandrere til Norge skal respektere norske verdier, skriver Støjberg videre.

Hun skriver at hun vil savne henne som kollega, men sier hun er overbevist om at Listhaug vil komme sterkere tilbake.

(TV 2/NTB)