TAPTE: Roger Federer gikk på sitt første tap i 2018. Foto: Mark J. Terrill
TAPTE: Roger Federer gikk på sitt første tap i 2018. Foto: Mark J. Terrill

Del Potro brøt Federers seiersrekke og tok Indian Wells-tittelen

Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren.

Del Potro ble dermed første argentiner til å vinne Indian Wells i løpet av den prestisjefulle turneringens 42 år lange historie. 29-åringen sikret triumfen med settsifrene 6-4, 6-7 (8-10), 7-6 (7-2).

Samtidig markerte del Potros seier det første nederlaget for Federer i 2018. Sveitseren hadde vunnet 17 kamper på rad i forkant av søndagens finaleoppgjør.

– Dette hadde jeg aldri sett for meg. Alle vet at jeg var veldig nær å legge opp som tennisspiller før min tredje håndleddsoperasjon (for to år siden). Jeg måtte jobbe hardt for å komme tilbake, sa Del Potro.

Han kunne ha avgjort kampen under tiebreak i andre sett på stillingen 8-7, men Del Potro tapte de tre etterfølgende poengene. Det tvang finalen over i et tredje sett.

I det avgjørende settet fulgte spillerne hverandre inntil Federer brøt del Potros serve til 5-4. Dermed hadde sveitseren mulighet til å serve kampen hjem. Det så også ut til å lykkes da Federer etter hvert slo til med to matchballer. Del Potro overlevde begge to.

Dobbeltfeil

Deretter sikret argentineren seg en breakball på en feil fra Federer. Men den 36-årige verdenseneren svarte igjen og traff sjetteseedede del Potro ved nettet. Nok en gang klarte sveitseren å få en matchball, men nok en gang lyktes det del Potro å komme seg ut av det da Federer sendte en ball ut av banen.

Del Potro utnyttet sin breakball og utlignet til 5-5. Etter det holdt begge spillerne serven. I tiebreaket kom del Potro raskt foran med 6-1, godt hjulpet av to dobbeltfeil fra Federer. Argentineren måtte bruke tre matchballer før seieren var i boks.

Det er første gang del Potro vinner over Federer siden kvartfinalen i US Open i fjor. De to har møttes 25 ganger, og det står 18-7 i Federers favør.

Osaka til topps

Del Potro ankom Indian Wells etter å ha vunnet en ATP-turnering i Acapulco i Mexico. Han er dermed tilbake i topp ti på verdensrankingen, etter at han var nær ved å avslutte karrieren på grunn av en rekke operasjoner.

I kvinnenes finale møttes japanske Naomi Osaka og russiske Darja Kasatkina. Der slo 20 år gamle Osaka til med sin første WTA-tittel i karrieren med en solid seier med 6-3, 6-2.

Osaka er dermed den yngste vinneren i Indian Wells siden Ana Ivanovitsj, som vant for ti år siden. Japaneren tapte kun ett enkelt sett på sin vei mot trofeet, og brukte 70 minutter på å slå sin russiske motstander i finalen.

(©NTB)