MATCHVINNER: Sam Johnson ble matchvinner igjen (t.v). Foto: Hagen, Fredrik
MATCHVINNER: Sam Johnson ble matchvinner igjen (t.v). Foto: Hagen, Fredrik

Johnson matchvinner igjen – rasende Fagermo besøkte dommergarderoben

Vålerengas nysignering Sam Johnson ble matchvinner for andre kamp på rad da Odd ble slått 2-1 søndag.

Vålerenga – Odd 2-1

Johnson avgjorde også for VIF i 1-0-seieren mot Kristiansund i serieåpningen, og han fortsatte å vise målteft hjemme mot Odd.

Reprisene viste imidlertid at Simen Juklerød, som slo den målgivende pasningen, var i offside da han mottok ballen langs høyreflanken i forkant av målet.

– Det er trist at et offsidemål skal avgjøre kampen. Det var ikke noen tvil om den, og slike feil kan ikke skje på dette nivået, sier Dag-Eilev Fagermo til Eurosport etter kampen.

Ifølge kanalen gikk Odd-treneren inn til dommerne for å ta opp stiuasjonen med Svein Oddvar Moen, og Fagermo var fornøyd med svarene han fikk.

– De gjorde en feil og innrømmet det. Dessverre gikk det utover oss. Men når de innrømmer at de har gjort feil, så er det ikke så ille, sier Odd-treneren.

Målløst til pause

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Der var trolig gjestene mest fornøyde med. Vålerenga hadde til da styrt det meste av spillet og skapt de fleste sjansene.

Blant annet hadde Johnson et par gode muligheter, men fikk ikke ballen mellom stengene. Noe av skylden for det skal Odd-keeper Sondre Rossbach ha. Han leverte et par strålende redninger på VIF-spissens forsøk.

Et noe tamt Odd-lag kom til sjanser på dødballer og kunne fort ha fått noe ut av dem, men det sto målløst da Svein Oddvar Moen blåste av første omgang på Vålerengas nye stadion.

Straffebom

VIF både kunne og burde ha gått opp i ledelsen fire minutter etter pause da Moen blåste straffe, til store protester fra Odd-spillerne. Moen tok fløyta i munn etter at Chidera Ejuke hadde fintet seg inn i feltet og ble felt av Jone Samuelsen.

Men straffesparket fra Simen Juklerød var av den svake sorten, og Odd-keeper Rossbach fanget ballen i fast grep da han kastet seg til sin høyre side.

Kun to minutter senere satte Torgeir Børven ballen bak VIF-keeper Adam Larsen Kwarasey, men dommeren blåste korrekt for offside.

Men når det først ble scoringer, kom de tett i hovedstaden. Odd tok ledelsen etter 58 minutters spill da Bilal Njie stanget ballen i mål mot sin gamle klubb. Målet kom etter en corner, der Kwarasey feilberegnet totalt i feltet.

Snudde kampen

Men glede ble snudd til sorg i løpet av sju minutter for Odd-fansen. For før de hadde jublet ferdig, stanget Jonatan Tollås Nation inn utligningen bak en sjanseløs Rossbach. Bare fem minutter senere var VIF i føringen etter at Johnson sendte en ny ball bak Odds sisteskanse.

Målet kom etter en fin kontring fra de blåkledde. Samúel Kári Fridjónsson sendte Juklerød gjennom på høyresiden, og ballen gikk deretter på tvers foran mål. Der kom Johnson løpende og bredsidet den i nettet.

Odd flyttet laget lenger fram på banen, men Kwarasey ble ikke satt på de helt store prøvelsene de gjenværende minuttene. Dermed endte kampen 2-1 til Vålerenga.

Med seier har Vålerenga full pott etter to kamper, mens Odd fortsatt jakter sine første poeng etter to runder i Eliteserien. Neste runde tar Odd imot Rosenborg, mens Vålerenga møter Sarpsborg borte.

(©NTB)