Liverpool-keïta herjet mot Bayern München:

Liverpool-Keïta hylles etter praktforestilling mot Bayern München

Bayern München hadde ikke tapt siden november. Så møtte de RB Leipzig og Naby Keïta.

Se scoringene i sportsnyhetene i vinduet øverst!

Ikke siden 25. november hadde Bayern München stått tomhendt igjen etter en fotballkamp. Den gang tapte sørtyskerne 1-2 borte for Borussia Mönchengladbach.

Siden da er det blitt 17 seirer og én uavgjort i alle turneringer. Det lignet på en ny seier søndag da Sandro Wagner sendte Bayern i ledelsen etter tolv minutter.

Men Leipzig hadde et comeback i seg, anført av en gnistrende Naby Keïta.

Guineaneren prøvde like før pause å finne Timo Werner i boksen, men spissens avslutning ble reddet. På returen dunket Liverpool-klare Keïta ballen i nettet seks-sju meter fra mål.

Ti minutter ut i andre omgang scoret Leipzig det som viste seg å bli vinnermålet, og igjen var Keïta sentral. Midtbanespilleren fikk plass i mellomrommet, og sendte lynhurtige Werner frem med en stikkpasning. Spissen dro deretter ballen med seg og satte den kaldt i mål under press.

Rundens spiller i Bundesliga

Med ett mål og én målgivende ble Keïta utnevnt som banens beste av statistikknettstedet Whoscored.com, og som rundens spiller av Bundesliga.com.

– Det var en veldig imponerende forestilling av vertene, og spesielt av Keïta. Den guineanske landslagsspilleren var enestående. Leipzig har nå vunnet samtlige elleve Bundesliga-kamper han har scoret i, noe som understreker hvor viktig han er for laget, skriver Bundesliga.com.

Keïta, som offisielt blir Liverpool-spiller når overgangsvinduet åpner igjen, har scoret fem mål og slått fire målgivende pasninger i den tyske ligaen denne sesongen.

BBCs fotballreporter, John Bennett, har en beskjed til Liverpool-supporterne etter Keïta herjet mot Bayern München:

– Gled dere, skriver han på Twitter, og oppfordrer Jürgen Klopp til å oppgradere resten av midtbanen i samme slengen.

Til tross for tapet har Bayern München en enorm luke til Schalke på andreplass. De leder serien med 17 poeng, mens styrtrike Leipzig har to poeng opp til Eintracht Frankfurt på den viktige fjerdeplassen.

Batshuayi ble matchvinner

Michy Batshuayi ble matchvinner da Borussia Dortmund vant 1-0 hjemme mot Iver Fossums Hannover. Batshuayi, som er på lån fra Chelsea, brukte utsiden av foten da han midt i første omgang sørget for at Dortmund tok alle poengene.

Belgieren traff stolpen allerede før minuttet var spilt, men fant nettmaskene da han med ryggen mot mål sendte Andre Schürrles innlegg over Hannovers keeper og i nettet.

Opptur

Målet var Batshuayis nummer sju i serien for Dortmund etter at han for det meste slet benken for Chelsea tidligere i sesongen.

Dortmund trengte en opptur etter at Salzburg slo ut de gul- og svartkledde i europaligaen. Med tre poeng lørdag skiller det kun ett poeng opp til Schalke, som innehar andreplassen i den tyske toppdivisjonen, men det skiller 18 poeng opp til den suverene serielederen Bayern München.

Iver Fossum kom inn for Hannover da det gjensto tolv minutter. Hannover ligger på 13.-plass i ligaen med 30 poeng. Laget er fem poeng over nedrykksstreken.

Den siste kampen i tysk Bundesliga søndag endte med 2-0-seier til Köln over Bayer Leverkusen.