Lunde Pedersen serverte Lorentzen sammenlagtseieren

Sverre Lunde Pedersen slo til i siste par på 1500-meteren i Minsk og sørget for at lagkamerat Håvard Holmefjord Lorentzen ble sammenlagtvinner i verdenscupen.

VANT: Håvard Holmefjord Lorentzen er første nordmann til å vinne både totalcupen og 500 metercupen. Foto: Sergei Grits

Sverre Lunde Pedersen gikk i det siste paret med russeren Denis Juskov, som hadde vunnet verdenscupen sammenlagt med seier på 1500-meteren.

Russeren ledet det meste av løpet, men på siste runde hadde Pedersen siste indre og slo til slutt parkameraten med tiden 1.45,47 mot 1.45,64.

Tidligere på dagen hadde Lorentzen sikret seg seieren i 500-metercupen. og bergenseren er første nordmann til å vinne både totalcupen og 500-metercupen.

Før det siste paret ledet den norske junioren Allan Dahl Johansson med 1.45,99. Det er første gang at Johansson tok en pallplassering i verdenscupen.

Juskov tok derimot tittelen i 1500-metercupen foran Pedersen.

Lorentzen vant 500 metercupen

Lorentzen vant verdenscupen sammenlagt på 500 meter tidligere på søndagen. Han gikk inn til fjerdeplass i det siste løpet.

Med OL-gull på 500 meter, verdensmester i sprint sammenlagt, vinner av totalcupen og vinner av 500 metercupen, er sesongen nærmest fullkommen for 25-åringen.

Det er første gang en nordmann går til topps i verdenscupen på 500 meter.

Best på den siste 500-meteren var Jan Smeekens med 34,83 foran landsmannen Dai Dai Ntab med 34,94 og Hein Otterspeer med 34,97. Lorentzen noterte 35,03.

I verdenscupen på distansen endte nordmannen med 716 poeng, mens Otterspeer på annenplassen fikk 568.

Hege Bøkko gikk inn til 39,05, men hun hadde ingen god start på de første 100 meterne. Hun forbedret seg likevel en plassering opp fra lørdagens 6.-plass.