SNART TILBAKE: Therese Johaug.
SNART TILBAKE: Therese Johaug. Foto: Pedersen, Terje

Svensk kommentator ønsker Johaug velkommen tilbake: – Du trengs og du er tilgitt

Expressen-kommentator Tomas Pettersson mener Therese Johaug må slippe kritikk og hets når hun er tilbake i skisporet neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Therese Johaug ble utestengt i 18 måneder for å ha testet positivt på det forbudte stoffet clostebol, men det nærmer seg comeback i sporet på 29-åringen, som i februar var tilbake på landslaget.

Johaugs suspensjon løpet ut 17. april, og hennes første renn blir i november på den nasjonale sesongstarten på Beitostølen.

Kommentator Tomas Pettersson i svenske Expressen mener alle bør ta Johaug imot med åpne armer neste sesong. Han mener langrennssporten trenger profiler.

Aino Kaisa Saarinen, Kikkin Randall og Anna Haag gir seg etter sesongen, og de kan få selskap i pensjonistenes rekker av Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk, som ikke har tatt en endelig avgjørelse.

– Alltid uredde. Klare for å påpeke feil. Skaper overskrifter. Sammen har de gjort sporten så mye mer interessant. Det kommer til å bli tomt uten dem. Det blir betydelig mer profilløst. Så velkommen tilbake, Therese Johaug. Du trengs og du er tilgitt, skriver Pettersson.

Pettersson har flere ganger støttet dommen på 18 måneders utestengelse.

– Straffen på 18 måneder var tøff, uten at den var urimelig. Nå har hun tatt straffen sin, så det finnes ingen grunn til å kritisere, håne og sette spørsmålstegn ved Therese Johaug, skriver han.

Johaug er tilbake med startnummer på brystet i Skarverennet 21. april, men der deltar hun i regi av en av sine sponsorer og ikke i eliteklassen.