SCORET: Romelu Lukaku satt inn sitt 26. mål i alle konkurranser denne sesongen i FA-cup-møtet med Brighton lørdag kveld.
SCORET: Romelu Lukaku satt inn sitt 26. mål i alle konkurranser denne sesongen i FA-cup-møtet med Brighton lørdag kveld. Foto: Oli Scarff

Lukaku-scoring da United tok seg videre til semifinalen

Romelu Lukaku var forskjellen på lagene da Manchester United tok seg videre til FA-cupens semifinale etter 2-0-seier hjemme mot Brighton lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - Brighton 2-0

Etter den fryktelige forestillingen mot Sevilla i Champions League i midtuken var det et United-lag som ville vise en annen side av seg selv lørdag kveld.

Avansementet satt derimot langt inn, men mål fra Romelu Lukaku og Nemanja Matic var nok til å ta seg videre til semifinalen i FA-cupen.

Det var belgieren som åpnet ballen med et hodestøt etter 37.minutter, før serbiske Matic punkterte kampen minutter før slutt.

– Det var vanskelig for oss etter tapet mot Sevilla. Vi var naturligvis veldig lei oss etter den kampen. Det var viktig å se en reaksjon idag og vi klarte å ta oss videre. Når du spiller for Manchester United forventes det alltid at du vinner trofeer, og vi er klare for å vinne FA-cupen, sa Nemanja Matic til BT Sport etter kampen

Målscorer Lukaku var enig med sin lagkamerat:

– Tapet var veldig tøft, men nå må vi se fremover og gi alt i denne turneringen, forklarte belgieren.

United-manager Jose Mourinho fikk mye kritikk etter sine uttalelser i midtuken, men nå var portugiseren vesentlig mer krass til sitt lags forestilling.

– Jeg likte ikke denne kampen. Vi har fullstendig mangel på personlighet og vi hadde ikke lyst til dette. Vi spilte ikke sånn jeg sa vi skulle. Det var bare noen av spillerne som klarte å prestere greit idag. Glad for resultatet, men ikke for prestasjonen, sa en svært skuffet Mourinho til BT Sport etter kampen.

– Jeg har brukt flere dager på jobbe med bevegelser for angrepsspillerne, også kommer jeg hit og da gjør de ingenting av det og gjemmer seg bak spillere. Forsvaret bruker altfor lang tid for å forflytte ballen fremover, da har jeg lov til å være frustrert.

Lukaku-scoring

Det var et ufyselig vær som møtte spillerne på Old Trafford i lørdagens FA-cup kvartfinale, og varene som ble levert i den første omgangen var heller ikke med på å øke temperaturen.

Chris Smalling skapte den første sjansen for hjemmelaget, men stolpen stod i veien for engelskmannen halvveis ut i omgangen. Minutter før pause ekspederte Romelu Lukaku et strålende innlegg fra Nemanja Matic videre i mål med et presist hodestøt. 1-0 var resultatet til pause etter en mindre underholdende første omgang.

Etter pause var det et angrepsvillig Brighton-lag som kom ut på Old Trafford-gresset. Pascal Gross fyrte fra drøyt sekten meter, men avslutningen strøk utsiden av stolpen til Romero.

Minutter etterpå var det nyervervelsen Jurgen Locadia som prøvde å overliste Uniteds sisteskanse, men skuddet var ikke godt nok plassert og Romero vartet opp med en grei redning.

Lucadia var nok en gang frempå, men headingen fra seks-syv meter gikk like over målet til United og hjemmelaget var virkelig under press.

I situasjonene Brighton ikke klarte å få inn utligningen, var Manchester United svært effektive. Uten å ha skapt noe som helst hele omgangen, havnet et frispark fra Ashley Young på panna til Nemanja Matic. Heading var god nok til å overliste Tim Krul i Brighton-målet fem minutter før slutt.

Med 2-0 avanserte «Red Devils» til semifinalen i FA-cupen, selv etter en mindre god forestilling på Old Trafford.