UTKLASSING: Norge hadde få problemer med å vinne lørdagens lagkonkurranse i skiflygning under Raw Air-konkurransen i Vikersund.
UTKLASSING: Norge hadde få problemer med å vinne lørdagens lagkonkurranse i skiflygning under Raw Air-konkurransen i Vikersund. Foto: Bendiksby, Terje

Norge vant med historisk høy margin i Vikersund

Norge var i en helt egen klasse i Vikersund lørdag kveld, og vant lagkonkurransen i skiflyging med hele 265,6 poeng ned til Polen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge var store favoritter foran lagkonkurransen i skiflyvning under lørdagens Raw Air-konkurranse i Vikersund.

Norge var fullstendig overlegne gjennom hele konkurransen og vant med en historisk margin på 265,6 poeng foran Polen på andreplass.

– De hopper ekstremt bra på ski nå, sier landslagsstrener Alexander Stöckl til NRK.

– Det er åtte knallgode hopp, og det leveres på et skikkelig høyt nivå idag. Jeg har kost meg veldig i dag. Det skal bli tøft å ta igjen Stoch i sammenlagt konkurransen, men jeg skal gjøre alt jeg kan, sa «ankermann» Robert Johansson til NRK etter seieren.

Overlegen seier

Det skulle tidlig vise seg å bli en underdrivelse jo lenger ut i konkurransen man kom. Etter at samtlige hadde satt utfor monsterbakken én gang ledet Norge med hele 104 poeng.

Når konkurrentene feilet på hoppkanten var nordmennene i en helt egen klasse. Da Andres Stjernen satt et perfekt nedslag på 237,5 meter som nest sistemann hadde Norge en ledelse på ufattelige 253 poeng. Ledelsen var såpass overlegen at sistemann, Robert Johansson, nærmest kunne droppet å sette utfor i den siste omgangen.

Johansson gjorde derimot det motsatte og økte ledelsen ned til Polen etter et hopp på 240,5 meter. Allerede før superhoppet var seieren et faktum, men med den totale poengsummen på 1567,3 var nordmennene hele 265,6 poeng foran neste lag på listen, Polen.

Seieren var en største marginen gjennom tidene. Østerrike hadde den forrige på 135,5 poeng fra Planica i 2011, så nesten en dobling av den forrige rekorden.