frp-Limi ikke imponert:

– Jeg tror Støre har skjønt hva han har satt igang

Frps parlamentariske leder, Hans Andreas Limi, sier Aps forslag om å flytte Listhaug til en annen ministerpost er et forsøk på en retrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV har sagt at de vil støtte Rødts mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug. Det store spørsmålet nå er hva KrF lander på når de mandag har kalt inn til landsstyremøte.

Dersom mistillitsforslaget får flertall, må Erna Solberg avgjøre om hun vil stille seg bak sin justisminister – eller om hun vil ofre Sylvi Listhaug.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier imidlertid lørdag at Listhaug kan fortsette i regjeringen – dersom hun settes til å styre et annet departement.

«Ap har ikke tillit til justis- og beredskapsministeren etter Listhaugs usanne og grove anklager og hennes oppførsel i Stortinget der en uforbeholden unnskyldning først kom etter kraftige reaksjoner fra hele opposisjonen. Om Erna Solberg fjerner henne fra denne posten har hun hørt budskapet. Hvem hun for øvrig har i sin regjering er hennes ansvar», sier Støre til TV 2 via sin talsperson Camilla Ryste.

– De har skjønt konsekvensene

Også KrF og Sp har uttalt at situasjonen endrer seg hvis Listhaug flyttes til et annet departement.

– Det vil uansett være en helt annen politisk situasjon i Stortinget på tirsdag om Listhaug da sitter med et annet ansvarsområde enn hun har idag, skriver Hareide i en SMS til TV 2, og fortsetter:

– Og ja, det ville være en fordel.

Frps parlamentariske leder, Hans Andreas Limi, er ikke nevneverdig imponert over Støres forslag om at Listhaug skal bytte department.

– Jeg tolker Jonas Gahr Støre som at det har gått opp for ham hva han har satt igang. Det spillet de nå bedriver kan i ytterste konsekvens føre til en regjeringskrise. Det tror jeg ikke opposisjonen vil nå, sier Limi til TV 2.

– Vi bestemmer

Limi mener for øvrig det er helt klart at Sylvi Listhaug som justisminister ikke har gjort noe galt overfor Stortinget.

– Det er ingen legitim grunn for å kreve mistillit. Hun har fått mistillit mot seg fordi hun har postet noe på Facebook, som hun har beklaget i Stortinget, sier Limi.

Han ser på Aps forslag som et forsøk på å komme seg unna en konsekvens de egentlig ikke ønsker, og minner om at partiet fortsatt kan stemme ned mistillitsforslaget.

– Jonas Gahr Støre kan gjerne mene noe om våre statsråder, men det er vi og statsministeren som bestemmer hvilke personer som skal bekle de ulike postene i vår regjering, sier Limi.

På mandag skal Frp ha et fremskyndet gruppemøte, for å oppdatere og orientere stortingsgruppen om situasjonen. Limi sier det også vil arbeides gjennom helgen med hva som skal skje.

– Frem til mandag må regjeringspartiene diskutere ulike scenarioer, men til syvende og sist er det KrF som avgjør dette på mandag. Når vi vet hva de går for, som forhåpentligvis ikke er mistillit, må vi ta stilling til hva vi gjør i Stortinget på tirsdag.