TØFF DAG PÅ JOBBEN: Marko Maric hadde all grunn til å være misfornøyd med sin prestasjon etter 2-2-kampen mot Sarpsborg 08 lørdag ettermiddag.
TØFF DAG PÅ JOBBEN: Marko Maric hadde all grunn til å være misfornøyd med sin prestasjon etter 2-2-kampen mot Sarpsborg 08 lørdag ettermiddag. Foto: Braastad, Audun

LSK-keeper ble reddet av innbytter etter kjempetabbe

Lillestrøms sisteskanse Marko Maric så lenge ut til å bli syndebukken etter en fryktelig tabbe, men innbytter Aleksander Melgavlis reddet poenget for gultrøyene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm - Sarpsborg 08 2-2

Det var fjorårets cupfinalister som møttes på Åråsen lørdag ettermiddag.

Et revansjesugent Sarpsborg 08 måtte se at LSK-signeringen Kristoffer Ødemarksbakken sendte hjemmelaget i føringen. Estlandske Joonas Tamm utlignet for 08, før Marko Maric ga en gavepakke til den danske spissen Ronnie Scwartz og snuoperasjonen var et faktum.

Inn for LSK kom Aleksander Melgalvis som reddet poenget for Lillestrøm kvarteret før slutt. Et uoppmerksomt 08-lag lot kantspilleren stå helt alene på bakerste stolpe, og 28-åringen kriget inn 2-2 for gultrøyene.

– Han var skuffet, og det har han grunn til å være. Det som er fint er at han går ut i feltet etterpå, og gjemmer seg ikke. Sånn sett er han modig. Men det var to situasjoner – faktisk tre, for han kommer ut én gang til i andre omgang – der han kommer halvveis ut. Når vi slipper inn sånne mål, blir det slitsomt å vinne kamper, sa LSK-trener Arne Erlandsen til TV 2 om keeperprestasjon til sin egen keeper Marko Maric

Erlandsen var også soleklar på at det skulle vært en frispark i mot Sarpsborg i forkant av 1-2-målet.

– Det er et klart frispark. Det er bare dommeren på hele banen som ikke ser det, raser Erlandsen, og får støtte av Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Enorm tabbe

Lillestrøm åpnet klart best på Åråsen, som lenge stod i fare for å ikke bli klar til lørdagens kamp. Gressmatte ble godkjent og etter drøyt 15 minutter var det hjemmelaget som jublet først. Nysigneringen Kristoffer Ødemarksbakken fikk gleden av å sette inn sitt første mål i LSK-drakten.

De gulkledde fortsatte å styre etter ledermålet, men halvveis ut i omgangen var utligningen et faktum. Et godt slått innlegg fra Harmeet Singh fant den estiske midtstopperen Joonas Tamm som knuste LSK-keeper Marko Maric i duellen, 1-1.

Den kroatiske sisteskansen skulle igjen komme i fokusen da han på et tilsynelatende enkelt innlegg misset fullstendig på ballen, og ga danske nykommeren Ronnie Schwartz en skikkelig velkomstgave til den norske Eliteserien. Sarpsborg-spissen han få problemer med å sette ballen i det åpne buret og sendte 08 i ledelsen.

Arne Erlandsens menn klarte ikke å true Sarpsborg-keeper Aslak Falch, og inn kom fjorårets store cup-snakkis Aleksander Melgalvis. Kantspilleren brukte ikke mange minuttene på å markere seg, og åpnet målkontoen etter å ha kriget inn ballen på bakre stolpe.

2-2-målet skulle vise seg å bli det siste, og LSK-keeper Maric ble derfor reddet av sin lagkamerat etter kjempetabben.