FÅR STØTTE: Det ble en sur fjerdeplass på stafetten i Holmenkollen, men et plaster på såret er støttemeldingene som strømmer inn.
FÅR STØTTE: Det ble en sur fjerdeplass på stafetten i Holmenkollen, men et plaster på såret er støttemeldingene som strømmer inn. Foto: Bendiksby, Terje

Støttemeldingene renner inn til skiskytterjentene

Fredag fortalte Tiril Eckhoff om den voldsomme hetsen hun mottok under OL. Nå stiller det norske folket seg bak bærumsjenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har fått utrolig mye kjærlighet. Det er mange gode mennesker der ute som har sendt meldinger og støttet meg. Det er hyggelig – kjærlighet er alltid deilig å få, sier Tiril Eckhoff til TV 2.

Etter OL-fiaskoen mottok 27-åringen meldinger som «nå må du legge opp», «du er ræva», «du kommer aldri til å bli god», «kan du ikke slutte» og «du ødelegger skiskytingen».

Lørdag ble det nok en sur fjerdeplass på stafetten for skiskytterjentene, og da kommer støttemeldingene godt med for bærumsjenten.

– Det er mange mennesker jeg ikke kjenner som har sendt meg meldinger, og det setter jeg pris på, forteller Eckhoff.

Drypper på de andre

Lagets yngste, Ingrid Landmark Tandrevold, skjøt på seg to strafferunder på tredje etappe av OL-stafetten, under svært krevende vindforhold. Deretter ble hun skjelt ut av fremmede personer.

Også for Tandrevold har støttemeldingene rent inn etter saken ble kjent.

– Jeg har fått veldig mange hyggelige meldinger. Vi diskuterte det på møtet i går, og ble enige om at vi skulle ta det med oss inn på stafetten i dag. 99 prosent er alltid utrolig hyggelige, men så er det den ene prosenten som sender melding, påpeker Tandrevold.

Skjøt seg bort igjen

Lørdag måtte skiskytterjentene ta til takke med nok en sur fjerdeplass.

De Tandrevold vekslet Marte Olsbu ut i pallkampen på den siste etappen, men der fikk ankerkvinnen problemer. Froland-jenta har slitt på liggende skyting i vinter, og på hjemmebane gjentok historien seg da hun måtte ut i strafferunde.

– Strafferunde på stafett skal ikke skje. Så enkelt er det, sier Olsbu, som stod i tårer etter stafetten, til TV 2.

På den stående skytingen skjøt hun derimot fullt hus, slik trenden har vært denne vinteren. Hun tror selv det handler om selvsikkerheten på liggende skyting etter flere dårlige opplevelser etter OL, og mener det ikke har noe med presset på ankeretappen å gjøre.

– Nei, jeg er veldig glad i press og liker situasjonen veldig godt. Det er egentlig bare liggende, og jeg tror ikke det ville vært noe bedre om det var den første etappen, sier ankerkvinnen, og varsler at hun kommer til å jobbe med å finne ut hva problemet er.