OPPGITT: Mauricio Pochettino ble igjen irritert etter en avgjørelse tatt ved hjelp av videoassistenten.
OPPGITT: Mauricio Pochettino ble igjen irritert etter en avgjørelse tatt ved hjelp av videoassistenten. Foto: Ian Walton

Rasende Pochettino: – Fotballen har et stort problem i fremtiden

Christian Eriksen og Erik Lamela sørget for en enkel Tottenham-seier. Men manageren irriterer seg over et annullert mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Swansea – Tottenham 0-3

På stillingen 1-0 satte Heung-Min Son ballen via tverrliggeren og i mål alene med keeper.

Dommer Kevin Friend benyttet seg imidlertid av videoassistenten, som konkluderte med at sørekoreanerens kne var på gal side av offsidelinjen.

Den avgjørelsen får Mauricio Pochettino til å se rødt.

– Det var ikke offside. De gjorde en feil. Men jeg foretrekker at dommeren gjør en feil, for jeg kan ikke akseptere en feil på grunn av teknologien, tordner Tottenhams manager på pressekonferansen etter storseieren, ifølge Football London.

Argentineren kritiserte «VAR» kraftig etter kaoset tidligere i turneringen mot Rochdale, og ventetiden før Sons scoring ble annullert får ham til å riste på hodet igjen.

– Det (videodømming, journ. anm) er et mareritt. Det er et mareritt, sukker Pochettino, og fortsetter:

– Jeg beklager til dem som prøver å selge inn systemet. Men i dag var ikke «Sonny» i offside. Vi må se på hvordan det faktisk kommer til å påvirke spillet, spillerne, dommerne og trenerne på sidelinjen. Det jeg synes er verst, er at det kommer til å påvirke supporterne. Dette kommer til å bli et massivt problem i fremtiden for fotballen.

Eriksen slo til igjen mot Swansea

Derimot var manageren storfornøyd med Tottenhams fullstendig overlegne seier over Swansea. Som vanlig når de liljehvite møter den walisiske klubben, var Christian Eriksen i praktslag.

Før kvartfinalen stod dansken med seks mål og fem målgivende på ti kamper mot den walisiske klubben – mer har han ikke mot noe annet lag – og en statistikk som nå er forbedret ytterligere.

Med Harry Kane på skadelisten og Dele Alli på benken tok den danske playmakeren tak.

Bare elleve minutter ut i oppgjøret skrudde han ballen i vinkelen fra 18 meter med det svakere venstrebeinet. Etter vel en time spilt dundret han til fra langt hold igjen.

Denne gangen med strak vrist, og ballen gikk forbi en Kristoffer Nordfelt som reagerte sent i Swansea-buret. Svensken burde antageligvis ha tatt skuddet, men Eriksen kan uansett glise for to nye scoringer mot waliserne.

Flere nøkkelspillere ikke med

Tottenham-manager Mauricio Pochettino er svært fornøyd med at laget imponerte til tross for at sentrale spillere som Harry Kane, Dele Alli, Hugo Lloris, Toby Alderweireld, Victor Wanyama og Mousa Dembélé ikke var med av forskjellige årsaker.

– Vi har vunnet de tre siste kampene med forskjellige ellevere, men vi fortsetter i samme stil. Det er utrolig viktig. Vi fortjente seieren fullt ut og spilte veldig bra, men det blir selvfølgelig enkelt å kontrollere kampen når du scorer tidlig, sier Pochettino til BBC.

Tottenham er nå klare for semifinale i FA-cupen etter totaldominans mot Swansea. Det er første gang på 36 år klubben når semifinalen i påfølgende sesonger – i fjor røk de ut for Chelsea.

– Spurs spilte fantastisk, selv uten Harry Kane. De ser ut som et lag som mener alvor. Jeg mener de er favoritter nå, sier BBC-ekspert Leon Osman etter kampen, og minner på at Mauricio Pochettinos lag kan dra nytte av at de har spilt på Wembley hele sesongen i semifinalen.

Tottenham dominerte

Det var ingen tvil om hvilket lag som var best på Liberty Stadium. Tottenham valset over hjemmelaget, og kunne etter en halvtime vise til en ballbesittelse på mer enn 80 prosent.

Samtidig hadde de ikke sluppet til et eneste skudd, ledet 1-0 og hadde en scoring som ble annullert.

Dommer Kevin Friend benytte seg av videoassistenten for å avgjøre hvorvidt Heung-Min Sons scoring burde bli stående eller ikke. Sørkoreaneren tok en ball i bakrom perfekt ned og satte den via tverrliggeren og inn, men reprisene antydet at det var kneet hans som var på gal side.

På overtid i første omgang gjorde Erik Lamela vondt til verre for waliserne. Den skadeplagede argentineren rykket forbi Tom Carroll, og skuddet snek seg forbi en Nordfeldt som ikke bevegde seg på streken.

– Jeg er overrasket om Swansea har noe mer enn ti taklinger denne kampen, og det er skuffende for en så stor kamp. De må være enormt skuffet etter denne omgangen. Spurs er antageligvis skuffet over at de ikke har scoret mer enn to mål, var BBC-ekspert Leon Osmans knusende dom i pausen.

Vorm med dobbeltredning

Der Swanseas reservekeeper, Nordfeldt, ikke tok vare på sjansen i cupoppgjøret, stod Michel Vorm en god kamp mot gamle lagkamerater.

Like etter pause fikk hjemmelaget en enorm dobbeltsjanse, men nederlenderen reddet begge. Først et knallhardt skudd fra Martin Olsson, og så Tammy Abrahams heading på returen fra kloss hold.

Swansea fikk et løft etter pause, men datt ned på igjen da Eriksen satte spikeren i kisten etter en time spilt.

BBC-ekspert Osman var svært kritisk til Swanseas svenske reservekeeper.

– Nordfelt bør gjøre det bedre. Igjen. Hvis du stiller med ditt sterkeste lag, hvorfor skal du hvile keeperen? Han er den som trenger hvilen minst, sukket Osman.

Til tross for en rekke Tottenham-sjanser mot slutten av kampen, endte det med 3-0 seier for Mauricio Pochettinos lag. Dermed venter semifinale på Wembley – som denne gangen blir regnet som nøytral grunn – 21. eller 22. april.

Dette er de resterende kvartfinalekampene i FA-cupen:

Manchester United – Brighton

Wigan – Southampton

Leicester – Chelsea

Lagoppstillinger

Swansea (5-4-1): Nordfeldt - Naughton (Narsingh), van der Hoorn (Roberts), Bartley, Mawson, Olsson - Dyer (Routledge), Ki, Carroll, Clucas - Abraham.

Tottenham (4-2-3-1): Vorm - Trippier, Sánchez, Vertonghen, Davies - Dier, Sissoko - Moura (Llorente), Lamela (Alli), Eriksen - Son.