KREATIVT: Stian Røste fra Ytre Enebakk i Akershus har spraymalt oppkjørselen sin for å lokke frem vårstemningen.
KREATIVT: Stian Røste fra Ytre Enebakk i Akershus har spraymalt oppkjørselen sin for å lokke frem vårstemningen. Foto: Privat (med tillatelse)

Stian var lei av å vente på våren – slik tok han grep

I oppkjørselen hos Stian Røste er det allerede vår. Meteorologen kan imidlertid ikke love at kulda vil gi seg med det første.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi er inne i en ny, iskald periode i store deler av landet. Mange begynner kanskje å bli lei av kulde og snø, og lengter etter mildere vårdager.

Stian Røste fra Ytre Enebakk i Akershus bestemte seg imidlertid for å ta saken i egne hender. Han har spraymalt blomster og «VÅR» langs brøytekanten rundt hele innkjørselen sin.

Til vanlig har bilentusiasten parkeringsområdet fullt av særpregede biler.

– Siden jeg ikke har noen morsomme biler på veien nå, siden det er vinter, måtte jeg finne på noe sprell, sier han til Enebakk avis, som først omtalte påfunnet.

– Sola varmer

Storm-meteorolog Mariann Aabrekk bekrefter til TV 2 at det er en kald start på våren i hele landet. Likevel gir hun følgende råd til dem som vil kjenne på følelsen av mildere vær:

– Finner du deg en solvegg i de sørlige områdene, så kjenner man jo et hint av vår. Ettersom vi har kommet oss så langt i mars, så varmer sola definitivt, sier hun.

Lørdag går Birkebeinerrennet fra Rena til Lillehammer.

– Det er et veldig godt eksempel på solvarmen som er nå. I dag tidlig var det minus 31,1 grader der. Nå, noen timer senere, har sola varmet opp til minus 14, sier Aabrekk.

Snø i påsken

Til uka forsvinner høytrykket som har ligget over sørlige deler av landet, vestover til Storbritannia.

– Høytrykket har gitt veldig mye fint vær i Sør-Norge, så det blir slutt på den værsituasjonen. Det blir mer skiftende vær, med påfyll av nedbør i form av regn, sludd og snø, sier Aabrekk.

Nedbøren kommer hovedsaklig på Vestlandet, i Trøndelag og Nordland, mens Østlandet, Troms og Finnmark vil få mer opphold.

– Men det er ingen tegn til 15-20 grader, som er slike vanvittige vårtemperaturer. Det lover imidlertid bra for snø til påsken. Skisporene holder seg nok, sier meteorologen.