Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi er inne i en ny, iskald periode i store deler av landet. Mange begynner kanskje å bli lei av kulde og snø, og lengter etter mildere vårdager.

Stian Røste fra Ytre Enebakk i Akershus bestemte seg imidlertid for å ta saken i egne hender. Han har spraymalt blomster og «VÅR» langs brøytekanten rundt hele innkjørselen sin.

Til vanlig har bilentusiasten parkeringsområdet fullt av særpregede biler.

– Siden jeg ikke har noen morsomme biler på veien nå, siden det er vinter, måtte jeg finne på noe sprell, sier han til Enebakk avis, som først omtalte påfunnet.

– Sola varmer

Storm-meteorolog Mariann Aabrekk bekrefter til TV 2 at det er en kald start på våren i hele landet. Likevel gir hun følgende råd til dem som vil kjenne på følelsen av mildere vær:

– Finner du deg en solvegg i de sørlige områdene, så kjenner man jo et hint av vår. Ettersom vi har kommet oss så langt i mars, så varmer sola definitivt, sier hun.

Lørdag går Birkebeinerrennet fra Rena til Lillehammer.

– Det er et veldig godt eksempel på solvarmen som er nå. I dag tidlig var det minus 31,1 grader der. Nå, noen timer senere, har sola varmet opp til minus 14, sier Aabrekk.

Snø i påsken

Til uka forsvinner høytrykket som har ligget over sørlige deler av landet, vestover til Storbritannia.

– Høytrykket har gitt veldig mye fint vær i Sør-Norge, så det blir slutt på den værsituasjonen. Det blir mer skiftende vær, med påfyll av nedbør i form av regn, sludd og snø, sier Aabrekk.

Nedbøren kommer hovedsaklig på Vestlandet, i Trøndelag og Nordland, mens Østlandet, Troms og Finnmark vil få mer opphold.

– Men det er ingen tegn til 15-20 grader, som er slike vanvittige vårtemperaturer. Det lover imidlertid bra for snø til påsken. Skisporene holder seg nok, sier meteorologen.