MÅTTE SKILLES: Auxerre-spillerne som begynte å slåss på banen måtte skilles av motspillere.
MÅTTE SKILLES: Auxerre-spillerne som begynte å slåss på banen måtte skilles av motspillere. Foto: Skjermbilde BeinSports

Lagkamerater i slagsmål – begge ble utvist

Det gikk hardt for seg i Auxerres 1-4-tap for Quevilly i Ligue 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Auxerre-spillerne Mickaël Barreto og Pierre-Yves Polomat ble utvist etter de begynte å slåss med hverandre i kampens 81. minutt.

Det skriver den franske storavisen L'Équipe.

På vei hjem i forsvar skal Barreto ha reagert på en kommentar fra Polomat. Polomat skallet først Barreto, før han fikk et slag i hodet fra lagkameraten i retur.

En motspiller som stod nært situasjonen stilte seg umiddelbart mellom de to kamphanene. Han prøvde å skille dem, men Polomat rakk å få inn et hevnslag før det kom flere spillere til situasjonen.

Dommeren nølte på sin side ikke et sekund med å sende duoen av banen, i det som ble en fullstendig kaosrunde på nest øverste nivå i Frankrike. Totalt ble det delt ut ni røde kort på åtte kamper, der fire av utvisningene kom i kampen mellom Valenciennes og Paris FC – to til begge lag.

Barreto og Polomat kan nå vente seg straff fra både egen klubb i tillegg til suspensjonen.

– Klubben skammer seg over spillernes uakseptable oppførsel. Til supporterne, foreldrene, partnerne og alle dem som investerer i og elsker klubben, beklager vi. Disse handlingene kommer ikke til å gå forbi ustraffet, skriver Auxerre på sine nettsider, og varsler interne samtaler med spillerne i begynnelsen av neste uke.

PS: Dette er ikke den første skandalen i fransk fotball denne sesongen. Fra før har dommer Tony Chapron sparket til en spiller, Patrice Evra sparket til en supporter og Lille-spillere blitt angrepet av egne fans, skriver den franske fotballeksperten Julien Laurens på Twitter.