– Skulle ønske de gjorde litt feil i vår favør også

Sparta rotet bort en tomålsledelse mot Lillehammer, og tapte til slutt i sudden death.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se intervjuet med Niklas Roest i vinduet øverst!

Sparta – Lillehammer 2-3

Sparta, som slo Lillehammer i fire av fem kamper i grunnspillet, tapte det første semifinaleoppgjøret etter å ha ledet 2-0.

Sparta-profil Niklas Roest er oppgitt etter tapet, og peker spesielt på Stephan Vigiers redusering som burde vært annullert for offside.

– Du blir frustrert når du vet det ene målet er soleklar offside. I tillegg er det en feilaktig annullering som går mot oss. Jeg føler mye går imot, men det hjelper ikke å rette fokus mot det, sier Roest, og følger opp:

– Rett etter blir man frustrert, men så må du bare drite i det. Vi gjør feil i dag, og det gjør dommerne òg. Jeg skulle bare ønske de gjorde litt feil i vår favør også.

Sparta fikk pangstart

Sparta fikk en god start på kampen da Tommy Kristiansen scoret midtveis i den første perioden.

Helt i starten av andre periode gjorde Kyle Osterberg vondt til verre for bortelaget, men Stephan Vigier fikk inn en redusering minutter senere og fornyet håpet for tabelltreeren i grunnspillet.

Med bare ti minutter igjen av kampen sørget Jacob Lundell Noer for balanse i regnskapet. Dermed ble det en dramatisk innspurt om det første semifinale-stikket, ettersom kampen gikk til sudden death.

Der ble Brett Cameron bortelagets store helt. Han fikk pasningen av David Morley, og lurte pucken forbi Spartas målvakt – hårfint på grensen til blålinjen, men målet ble stående.

– Vi får håpe for både Spartas skyld og dommerstanden at den avgjørelsen er riktig, sa TV 2s ekspertkommentator Ole Eskild Dahlstrøm.

PS: Storhamar ga Frisk Asker bank i første semifinalekamp, og vant til slutt 6-1. Kamp nummer to vises på TV 2 Sportskanalen og Sumo lørdag klokken 18.00, mens Lillehammer – Sparta vises på samme kanal søndag 15.00.