Skiheis gikk baklengs i dobbel fart – 12 skadet

En video viser mennesker som blir kastet av en stolheis i Georgia. En svenske er blant de skadde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere mennesker ble kastet av en skiheis i Georgia fredag da den plutselig begynte å gå baklengs i stor fart.

Ifølge Georgia Today, som siterer lokale medier, var det en feil ved skiheisen som gjorde at den plutselig gikk opp i dobbel fart. På ulike videoer som ble tatt av hendelsen kan man se at stolheisen også går baklengs.

En talsperson for myndighetene i Georgia, Magda Sanikidze, opplyser i en epost til TV 2 at skipatruljer kom raskt til stedet etter ulykken.

– Tre ambulanser jobbet på stedet, og de skadde ble fraktet til en sykestue ved skianlegget. En foreløpig rapport viser at 12 mennesker fikk moderate og lettere skader, sier Sanikidze.

I en av videoene fra stedet ser man skiheisen bevege seg i stor fart, mens flere mennesker blir kastet av idet heisen kommer frem til svingen nederst i bakken.

En del klarer å hoppe ned på bakken før de blir kastet av. Hendelsen skjedde i et skianlegget Gudauri, som ligger i Kaukasus-fjellene nord i Georgia.

Gudauri Ski Resort bekrefter på Facebook at det har vært en hendelse i skibakken. Sanikidze sier skianlegget har kontaktet de som laget heisen, Doppelmayr, for en etterforskning av hendelsen.

Blant de skadde er mennesker fra Sverige og Ukraina, ifølge lokale medier. Alle er fraktet til sykehus. Myndighetene i Georgia uttaler at de vil dekke alle helseutgifter som følge av ulykken.

Flere øyenvitner filmet hendelsen: