Dortmund på hodet ut av Europaligaen

Borussia Dortmund klarte ikke å leve opp til favorittstempelet, og røk ut av Europaligaen etter 1-2 sammenlagt mot Red Bull Salzburg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken oppdateres!

Red Bull Salzburg - Borussia Dortmund 0-0 (2-1 sammenlagt)

Red Bull Salzburg hadde et strålende utgangspunkt før den andre 8-delsfinalen.

Etter en meget sterk 2-1 seier borte på Signal Iduna Park forrige uke, var det Borussia Dortmund som måtte frem for å score mål.

Østerrikerne klarte derimot å stenge butikken bakover og kunne juble for avansement etter 0-0 i returoppgjøret. Et fryktelig svakt Dortmund-lag maktet aldri å overliste Salzburg-keeper Alexander Walke.

Den tyske storavisen Bild mener tapet er «PINLIG».

– Det er en enorm skuffelse, og vi fortjente heller aldri å gå videre. På banen hadde man følelsen av at det var Salzburg som trengte mål og ikke oss. Vi ville rett og slett ikke nok, sa Dortmund-keeper Roman Bürki til tyske Sky etter kampen.

Jevnspilt kamp

Det var en forholdvis rolig start på kampen, hvor ingen av lagene virket særlig interesserte i å satse altfor mye fremover i banen.

Den første store sjansen kom etter drøyt 20 minutter da Dortmund-stopper Sokratis spilte en fryktelig tversoverpasning. En våken Hwang Hee-chan snappet opp ballen, men maktet ikke å overliste Roman Bürki.

Salzburg fortsatte å skape farligheter da Xaver Schlager kranglet med seg ballen i bortelagets sekstenmeter og fyrte av. Nok en gang var tyrkiske Bürki med på notene og hindret østerrikerne ledermålet.

I pausen tok Dortmund-manager Peter Stoger noen drastiske grep, hvor superstjernen Marco Reus ble erstattet av den svenske unggutten Alexander Isak. Det ble ingen umiddelbar effekt for tyskerne som hadde store problemer med å true Salzburgs ledelsen fra den første kampen.

Innbytter Isak snublet seg igjennom det gulkledde forsvaret, men satt ballen rett på Alexander Walke. Samme mann fikk stå forholdsvis alene i feltet og fikk tatt ned ballen. Volleyen ble derimot blokkert og rensket ut av farlig område.

Tyskerne kom aldri nærmere. Både Valon Berisha og innbytter Fredrik Gulbrandsen gjorde to gode forestillinger, og sistnevnte var svært nære en assist i sluttminutteten, men Munas Dabbur satt ballen i tverrliggeren.

Sjokk-exiten var et faktum og Red Bull Salzburg tok seg sensasjonelt videre til kvartfinalen i Europaligaen som blir trukket i morgen, fredag.