Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst fire mennesker er døde og ni ble skadet da flere mennesker ble fastklemt under en fotgjengerbro i Miami i Florida, etter at den plutselig kollapset over veien.

Det opplyser brannsjef Dave Downey i Miami-Dade. Han sier de ni skadde ble brakt til sykehus «tidlig» i redningsarbeidet. Foreløpig er ikke tilstanden deres kjent.

Broen ble montert på lørdag over en syvfelts motorvei. Etter kollapsen jobbet nødetatene iherdig med å frakte mennesker vekk fra ulykkesstedet.

Politiet melder om at åtte biler er synlig fastklemt under broen. Samtidig utelukker de ikke at de vil finne enda flere biler etter hvert som de kommer seg lengre inn mot midten av broen.

Nøyaktig hvor mange som er fastklemt under broen, kan ta lang tid å finne ut.

Brannsjefen sier redningsarbeidet vil fortsette utover natten.

– Alle jobber hardt for å sørge for at vi redder alle som kan reddes, opplyser Florida-guvernør Rick Scott.

Han legger til at dersom «noen har gjort noe galt, vil de bli stilt til ansvar».

Over 100 brannmenn jobber på ulykkesstedet, og flere heisekraner er rekvirert for å løfte unna broen. Politihunder som skal hjelpe til med å finne mennesker under broen er hentet inn.

Det lokale politiet ber alle i Miami om å holde seg unna området. Bygningsarbeidere på stedet sier det er en ingeniørfeil som er årsaken til at broen kollapset.

Foto: Joe Raedle / AFP
Foto: Joe Raedle / AFP

Et øyenvitne forteller at hun så broen kollapse rett foran seg.

– Jeg ble veldig sjokkert. Alle menneskene som var under broen må være døde nå, for alle bilene er knust. Det må være minst syv eller åtte biler under den broen, sier kvinnen som opplevde ulykken.

En annen kvinne, Katrina Collazo, hadde stoppet på rødt lys da hun kjente noe treffe bakdelen av bilen. Da hun snudde seg oppdaget hun at hele den bakre delen av bilen var smadret. Bilen ved siden av henne var fullstendig knust.

Foto: Joe Raedle / AFP
Foto: Joe Raedle / AFP

Broen skulle stå ferdig i begynnelsen av 2019, og var ikke åpnet for bruk ennå. Den var ment for å binde sammen Florida International University og studentbyen Sweetwater, hvor rundt 4000 studenter bor. Broen er 53 meter lang og veier 950 tonn.

Familie og venner til de omkomne og skadde blir samlet i et klasserom, hvor de skal få informasjon om situasjonen fra politiet.

Universitetet har publisert en offentlig uttalelse etter brokollapsen:

«Kjære medlemmer av universitetet, vi er sjokkerte og lei oss for den tragiske hendelsen ved FIU-Sweetwater fotgjenger-bro. På dette tidspunktet jobber vi med redningsarbeid og å samle informasjon. Vi jobber tett med myndighetene og nødetatene på stedet».

USAs president Donald Trump omtaler kollapsen som hjerteskjærende og tragisk på Twitter, og sier han følger med på situasjonen.

– Mange modige redningsfolk skyndte seg til stedet for å redde liv. Takk for motet. I kveld ber jeg for alle som er rammet, sier han.

(TV 2/NTB)

Foto: Joe Raedle / AFP
Foto: Joe Raedle / AFP