SKADET: Henrik Christiansen tar ingen sjanser og dropper NM i Nadderudhallen. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
SKADET: Henrik Christiansen tar ingen sjanser og dropper NM i Nadderudhallen. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Usikker fremtid for skadet Christiansen

Henrik Christiansen mister hele svømme-NM i Nadderudhallen på grunn av en skadet skulder og betennelse i kneet. Nå er fremtiden usikker etter at treneren skifter klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henrik Christiansen har den siste tiden slitt med skade i skulderen og en betennelse i kneet. Christiansen selv er ikke nevneverdig bekymret for at NM glipper.

– Vi vil ikke ta noen sjanser. Jeg er på god veg tilbake og det hindrer meg ikke noe særlig framover i sesongen og opp mot hovedmålet som er EM i august. Det er klart det er kjedelig at jeg ikke får konkurransen, men det var egentlig ikke noe diskusjon om jeg skulle stille, sier Henrik Christiansen til TV 2.

21-åringen har nemlig noe annet å tenke på. Skjetten-trener Ronnie Anstensen skifter klubb og skal til Lambertseter i høst. Noe som gjør at Henrik Christiansen må ta et valg.

– Det er klart jeg ser på mulighetene. Et alternativ er å følge etter Ronnie (Astensen jou.anm), men jeg ser også på muligheter i utlandet også. Dette er noe som man på se litt på når høsten kommer, forteller Christiansen.

Ronnie Anstensen har vært utøver og trener i Skjetten i 20 år og ser ikke bort i fra at Christiansen kan slå følge til Lambertseter Svømmeklubb.

– Det er noe han må se på, det er ikke en så stor gruppe av gutter i Skjetten og Lambertseter har vært den beste svømmeklubben de siste fem årene, sier Anstensen til TV 2.

Fokuset til Henrik Christiansen er nå rettet mot EM i august.

– Det er vanskelig å si noe om medaljesjanser nå, men målet mitt er å sette ny personleg rekord og svømme raskere enn noensinne. Da skal jeg ha en god sjanse på medalje, sier han.

Ronnie Anstensen mener 21-åringen ser bedre ut enn tidligere.

– Ser man bort fra skadene nå så har han hatt en veldig god treningsperiode og vi har økt antall treningstimer. Det ser bra ut og han viser stor fremgang, forteller Skjetten-treneren.