TO SEIRER PÅ TO DAGER: Trym Nygaard Løken jubler.
TO SEIRER PÅ TO DAGER: Trym Nygaard Løken jubler. Foto: Norges Skiforbund

Dobbel verdenscuptriumf for Farmen-Trym

Trym Nygaard Løken jublet onsdag for sin første verdenscupseier for sesongen. Torsdag slo telemarkkjøreren alle konkurrentene igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Løken var ustoppelig i torsdagens parallellsprint i Rjukan og fulgte opp sprintseieren fra dagen før. Bækkelaget-kjøreren overbeviste gjennom hele dagen i bakkene på Gaustablikk.

I kvinneklassen tok Guro Helde Kjølseth seg helt til finale, men der måtte hun se seg knepent slått av den tyske verdenscuplederen Johanna Holzmann.

Overlegen

Løken innledet ved å vinne kvalifiseringen, før han knuste konkurrent på konkurrent i utslagsheatene med sikker kjøring og gode avslutninger i langrennsdelen.

I semifinalen slo han den franske favoritten Philippe Lau, mens sloveneren Jure Ales ventet i finalen. Ales knuste sine motstandere på vei til finalen, men hadde lite å stille opp mot Løken.

– Det er ekstremt deilig å vinne her i dag. Helt sykt å ta seieren to dager på rad, sa Løken.

– For å vinne i dag kunne man ikke gjøre feil, og det gjorde jeg heller ikke. Jeg følte at kjøringen ble bedre og bedre utover i konkurransen.

Tapte i spurten

Kjølseth ga storfavoritt Holzmann knallhard kamp om seieren i kvinnenes finale. Hun var først inn på oppløpet i stakedelen, men Holzmann klarte å stupe først over mål. Hun vant med bare 16 hundredels sekund.

– Det er litt surt. Det handler om å få første kroppsdel over, så jeg får trene litt på stuping, sa Kjølseth.

Rival-utøveren ble nummer tre på sprinten onsdag.

– Jeg får ta seieren i parallellsprinten fredag, sa hun.

(©NTB)