Kronprinsesse Mette-Marit skal få gjennomført et mindre kirurgisk inngrep og er derfor sykmeldt fram til påske.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Kronprinsesse Mette-Marit skal få gjennomført et mindre kirurgisk inngrep og er derfor sykmeldt fram til påske. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kronprinsesse Mette-Marit er sykmeldt

Kronprinsesse Mette-Marit skal få gjennomført et mindre kirurgisk inngrep og er derfor sykmeldt fram til påske.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kronprinsessen har hatt helseproblemer i en tid. Inngrepet skal gjennomføres førstkommende mandag, opplyser Slottet.

Kronprinsesse Mette-Marit skulle etter planen besøke bokmessen i Leipzig på lørdag for å bidra til økt oppmerksomhet om norsk litteratur i Tyskland.

Etter råd fra lege er denne reisen nå avlyst.

– Kronprinsesse Mette-Marit har i årenes løp slitt med ulike helseplager – og i november i fjor ble hun sykmeldt pga krystallsyken. Hun har også tidligere måttet gjennomgå mindre kirurgiske inngrep, men Slottet ønsker denne gang ikke å si mer enn det som står i pressemeldingen, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Han forteller at han sist observerte kronprinsessen i offentlig sammenheng da hun tirsdag ettermiddag sammen med dronning Sonja var til stede ved en utstillingsåpning i det nye galleriet i Slottets gamle stallanlegg.

– Da virket hun både frisk og opplagt. Men våre kongelige kvinner er jo alle ganske flinke til å ikke vise sine plager, sier Totland, og legger til:

– Jeg vet at kronprinsessen har gledet seg spesielt til lørdagens besøk ved bokmessen i Leipzig, så dette er nok ikke noe hun avlyser med lett hjerte. Men hennes lege mener altså at det er best at hun holder seg hjemme til inngrepet mandag.

(TV 2 / NTB)