Riiber spurtslått etter knall-langrenn

Jarl Magnus Riiber ble nummer to i kombinertrennet i Granåsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se spurten i videovinduet øverst. Video fra NRK.

Jarl Magnus Riiber gikk ut som nummer to og endte på samme plassering i verdenscupsrennet.

Tyske Fabian Riessle vant.

Riessle spurtslo den unge nordmannen og var til slutt 1,2 sekunder foran. Finske Eero Hirvonen ble nummer tre.

– Jeg følte at det gikk trått halvveis, men så syns jeg det skjedde noe etterhvert. Da var det egentlig bare å lade opp til slutten, sier Riiber til NRK.

– Jeg var ganske pigg ut på sisterunden, men jeg stivnet da Riessle trykket til på slutten. Da skjønte jeg kanskje at oppløpet ble seigt, for jeg var stokk stiv nok en gang.

Magnus Krog leverte sitt beste renn for sesongen og gikk inn til fjerdeplassen, slått med 11,1 sekunder av vinneren.

Riiber gikk ut på annenplass bak japanske Go Yamamoto etter hopprennet, men etter fire kilometer hadde det samlet seg fire mann i tet. Bakfra kom det sterke langrennsløperne i Magnus Krog, Jan Schmid og tyske Fabian Riessle.

Etter seks kilometer hadde Riessle tatt seg opp til tetkvartetten, mens de andre nordmennene brukte litt lengre tid på å ta igjen teten, men de fikk aldri helt kontakt. Schmid som kjemper om verdenscupen sammenlagt måtte dessuten slippe.

Verdenscupseier Akito Watabe gikk inn til femteplassen, men økte avstanden til nordmannen i sammendraget. Schmid endte som nummer 15 til slutt.

Jørgen Graabak tok femteplassen som beste norske i tirsdagens renn, men var langt unna å revansjere den plasseringen på sin hjemmebane. Han ble nummer 18.

Øvrige norske plasseringer: 28) Magnus Moan (1.36,0), 29) Espen Andersen (1.36,8), 31) Jens Lurås Oftebro (1.44), 35) Harald Johnas Riiber (2.26), 38) Sindre Ure Søtvik (2.54), 40) Einar Lurås Oftebro (3.41),

Søtvik var nummer fire etter hoppingen, men måtte slippe tidlig i langrennet.

Tyske Eric Frenzel, som vant tirsdagens renn, ble diskvalifisert etter hopprennet på grunn av ureglementert hoppdress.

(©NTB)