Pølsefest med vaffel

For en litt mer spennende, mettende og smaksrik pølsemiddag, fyller Wenche vaffelrøren med potetmos. Du får også tips til grove og eggfri vaffelrøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag var Wenche i Holmenkollen og disket opp vafler til flere anledninger.

Pølse i vaffel

  • 4 dl ferdigkokt eller hjemmelaget potetmos
  • 100 g smør
  • 5 egg
  • ¼ ts salt
  • 3 dl hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • 4 dl melk (litt av melken kan erstattes med kulturmelk eller rømme)

Tilbehør: pølse, ketchup, sennep og ev stekt løk.

Begynn med å lage potetmos, enten pose eller hjemmelaget.

Smelt smør. Bland sammen det tørre og tilsett melk, smeltet smør og potetmos. Visp/rør til en glatt røre.

Pensle vaffeljernet med litt olje eller smør når du steker de første vaflene.

PØLSE I VAFFEL: Med potetmos i vaffelrøren blir middagen litt morsommere og mettende. Foto: TV 2
PØLSE I VAFFEL: Med potetmos i vaffelrøren blir middagen litt morsommere og mettende. Foto: TV 2

Grove vafler uten sukker (er også et godt alternativ til grove brødskiver)

  • 100 g smeltet smør/margarin ev 1 dl rapsolje
  • 3 dl grov sammalt hvite
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • ca 3 dl melk
  • 1 egg

Bland sammen det tørre, tilsett smeltet smør/olje, egg og melk. Rør/visp til en glatt røre. La røren «svelle» 10-15 min før steking.

Tips: For søte vafler tilsett 2-3 ss sukker og 1 ts vaniljesukker .

Vafler uten egg

  • 3 dl seterrømme
  • 1 dl vann ca
  • 100 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts natron eventuelt litt sukker hvis du vil ha søte vafler

Visp sammen til en glatt røre. La røren svelle i 10-15 min før steking.

Server med, skinke, ost, salat, brunost eller annet pålegg, og brett sammen.

VAFLER TIL FLERE ANLEDNINGER: Lag dem søte, mettende eller uten egg. Foto: TV 2
VAFLER TIL FLERE ANLEDNINGER: Lag dem søte, mettende eller uten egg. Foto: TV 2