Raser etter Mourinho-uttalelser: – Han fortjener sparken for å ha sagt dette

José Mourinhos uttalelser etter Manchester Uniteds fiasko mot Sevilla i Champions League skaper reaksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United skapte nesten ingenting offensivt, og måtte se seg slått 2-1 av Sevilla på Old Trafford i onsdagens Champions League-kamp.

Se Mourinhos uttalelser som ryster fansen og sportspressen øverst!

Dermed er den engelske gigantklubben ute av Europas gjeveste klubbturnering før moroa virkelig starter.

Det er imidlertid ikke bare måten Manchester United tapte på som skaper reaksjoner i etterkant. Mourinhos uttalelser, der han trakk frem sine egne seire over Manchester United, får både britiske fans og eksperter til å se rødt.

– Jeg har sittet i denne stolen to ganger etter å ha slått ut United med Porto og Real Madrid i Champions League, så dette er ikke noe nytt for United, sa Mourinho på pressekonferansen etter fiasko mot Sevilla.

– Han fornærmer fansen
Sportsreporteren James Ducker, som dekker Manchester United for storavisen The Telegraph, trodde knapt det han hørte fra Mourinho.

– Ja, han sa virkelig det. Det er en fornærmelse overfor fansen, slår han fast på Twitter.

Og:

– Jeg bryr meg ikke hvor mye du (Mourinho) har vunnet tidligere, eller hvor stor du selv mener at du er. Du sitter ikke der og snakker om klubben du er manager for på den måten. Fansen fortjener bedre.

Avisen The Independent har lagt ut en video av pressekonferansen med Mourinho, og slår fast:

– Man må faktisk høre disse ordene fra Mourinho for at man skal tro han sa det.

– Han fortjener å få sparken for å ha sagt dette
ESPN-reporteren Mark Ogden følger Manchester United tett, og mener uttalelsene fra portugiseren vil gjøre fansen rasende.

– Alle United-supportere vil bli rasende over å høre Mourinhos kommentarer om at det ikke er verdens undergang å tape mot Sevilla. I den virkelige verden har Mourinho 100 prosent rett, men for fansen betyr en kamp mer enn alt i 90 minutter, påpeker han.

Reaksjonene på sosiale medier har ikke latt vente på seg fra Manchester United-fansen.

Supportergrupperingen Manchester Empire tar til orde for at Mourinho bør sparkes på grunn av kommentarene etter Champions League-fiaskoen.

– Han fortjener å få sparken for å ha sagt dette mer enn tapet mot Sevilla, slår de fast.

Sjokkert TV 2-ekspert
TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller var nesten sjokkert over hvor dårlige Manchester United var i oppgjøret mot Sevilla.

– Det var litt sjokkerende. Jeg har aldri sett maken til fall. Jeg skjønner at kommer en utladning etter Liverpool-kampen, men jeg har aldri under José Mourinho sett det gå fra så imponerende til så skuffende. Det føltes som en treningskamp helt til scoringene kom, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller.

– Sevilla var mye, mye bedre. De trengte bare å få inn en målscorer. Han brukte to minutter. Det er utrolig skuffende av Manchester United. Jeg hadde ikke trodd Vincenzo Montella skulle slå José Mourinho. Se også på resultatene Sevilla har hatt rundt disse kampene. Det har vært ganske dårlige tider. Det gjør resultatet enda mer overraskende, mente Møller.