PÅ TREDJEPLASS: Robert Johansson gjorde sine saker bra i Lysgårdsbakken, men Kamil Stoch var utilnærmelig.
PÅ TREDJEPLASS: Robert Johansson gjorde sine saker bra i Lysgårdsbakken, men Kamil Stoch var utilnærmelig. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Overlegen Stoch seiret i Lillehammer, Johansson nummer tre

Ingen kunne gjøre noe med Raw Air-leder Kamil Stoch i verdenscuprennet i Lillehammer tirsdag. Polakken vant suverent, mens Robert Johansson ble nummer tre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed klarte Johansson å tilrive seg en pallplass på hjemmebane. Han endte imidlertid hele 32,7 poeng bak suverene Kamil Stoch, som med det økte ledelsen i Raw Air-sammendraget.

Dawid Kubacki fullførte en polsk dobbel ved å bli nummer to.

– Det er bare å ta av seg hatten for det Kamil (Stoch) gjør, han er suverent best nå, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK etter rennet.

Stoch ledet med nærmest 15 poeng før finaleomgangen etter et strålende førstehopp, og polakken innfridde i finaleomgangen med et hopp på 141 meter. Det holdt til suveren seier foran landsmann Kubacki.

Robert Johansson lå på femteplass etter den første omgangen, men hoppet seg opp to plasser etter at han landet på 136,5 meter i finaleomgangen.

Andreas Stjernen ble nest beste norske på fjerdeplass, mens Johann André Forfang ble nummer seks. Daniel-André Tande klarte også å havne innenfor topp ti med sin 10.-plass.

En klasse for seg

Raw Air-leder Kamil Stoch var suveren også i første omgang tirsdag. Han strakte seg til 140,5 meter fra en avsats lavere enn de andre og uten særlig oppdrift i bakken. Det gjorde at polakken ledet suverent med 153 poeng, 14,4 poeng foran annenmann Kubacki.

Den avstanden ble bare større etter at de hadde hoppet to ganger.

Etter fem av ti renn i Raw Air er Stoch 56,2 poeng foran toer Johansson. Forfang, Stjernen og Robert Kraft er de eneste andre som er mindre enn 100 poeng bak lederen.

Stefan Hula utgjorde siste del av den polske trioen på topp før finaleomgangen, men han maktet ikke å følge opp i finaleomgangen og endte på niendeplass.

Hilde hoppet av

Johansson strakte seg til 137 meter i sitt første hopp. Det holdt til femteplass, mens Forfang fulgte på plassen bak.

Stjernen på niendeplass gjorde at det var fire norske hoppere innenfor topp 10 før finaleomgangen, men Johansson hadde 18,1 poeng opp til Stoch. Den avstanden var han aldri i nærheten av å ta igjen i finalehoppet.

Halvor Egner Granerud, Sondre Ringen, Anders Fannemel og Marius Lindvik maktet også å kvalifisere seg til finaleomgangen. De endte til slutt på henholdsvis 12.-, 22.-, 29.- og 30.-plass.

Tom Hilde, som hoppet sitt avskjedshopp tirsdag, klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen. Han satte punktum med 39.-plass.

(©NTB)