VINNER: Michal Kwiatkowski imponerte og vant Tirreno-Adriatico. Foto: Dario Belingheri
VINNER: Michal Kwiatkowski imponerte og vant Tirreno-Adriatico. Foto: Dario Belingheri

Kwiatkowski vant Tirreno-Adriatico

Michal Kwiatkowski imponerte på den avsluttende tempoetappen og forsvarte den blå ledertrøya i sykkelrittet Tirreno-Adriatico.

Rohan Dennis vant tempoetappen over 10 kilometer, men han var ikke med i seierskampen totalt.

Kwiatkowski startet tirsdag med tre sekunders ledelse på den italienske hjemmefavoritten Damiano Caruso og var foran ham ved samtlige passeringer.

Den polske Sky-rytteren vant etapperittet 24 sekunder foran BMCs Caruso, med sin lagkamerat Geraint Thomas på tredjeplass ytterligere åtte sekunder bak.

Største seier
– Jeg har ikke fått med meg resultatlista ennå, og vet bare at jeg vant, men det er alt som betyr noe. Dette er min viktigste seier i et etapperitt, sa Kwiatkowski.

– Jeg hadde masse nerver. Det begynte å regne mens jeg varmet opp, så jeg fryktet at noe kunne gå galt. Jeg måtte sykle med lavere trykk i dekkene, og det er vanskelig. Jeg måtte være forsiktig, men jeg hadde en god følelse.

Dennis vant den avsluttende tempoetappen i Tirreno-Adriatico for annet år på rad. Den australske BMC-rytteren var fire sekunder raskere enn Jos van Emden og åtte foran Jonathan Nicolas Castroviejo.

Sto fram
Kwiatkowski var slått av etappevinneren med 20 sekunder.

Den polske 27-åringen sto fram for Sky-laget da Thomas ble rammet av et teknisk problem på 4. etappe. Thomas tapte mer på det uhellet enn differansen til vinneren etter avsluttet ritt.

Chris Froome skulle være Sky-kaptein i rittet, men den firedoble Tour de France-vinneren er langt fra sin beste form og var aldri med i tetsjiktet.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2