Pasta av spelt eller bønner - toppet med en deilig kjøttsaus.
Pasta av spelt eller bønner - toppet med en deilig kjøttsaus. Foto: Bra godt / TV 2

Bra godT:

Bra pasta med deilig og sunn kjøttsaus

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pasta med kjøttsaus

  • Ca. 100g pasta per person (av spelt eller bønner)
  • 400g karbonadedeig øko
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 2 røde chili
  • 2 gulrøtter
  • 1 fennikel
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 2 ss tomatpure, øko
  • 1 boks øko tomater
  • 1 stjerneanis
  • 1 ss spisskummen
  • 2 dl vann – til å skylle boksen med
  • havsalt og kayennepepper etter smak

Garnityr:

  • Rømme, øko
  • Koriander

Hakk/riv grønnsakene og fres dem gylne i smør i en panne, sammen med kjøttdeig og tomatpurè. Bland i hermetiske tomater, krydder og vann. Kok under lokk i 45 minutter.

Kok pastaen etter anvisning på pakken, slå av kokevannet og ha litt smør i kjelen.

Smak til sausen med havsalt og kayennepepper før du serverer kjøttsausen over pasta og pynter med en klatt rømme og friske blader av koriander.

Sjokochiapudding

Sjokochiapudding.
Sjokochiapudding. Foto: Bra godt / TV 2
  • 1.5 dl kakaopulver
  • 1.5 dl chiafrø
  • 1 dl lønnesirup
  • 5 dl lett kokosmelk
  • 0.5 ts havsalt

Ha alle ingrediensene i en bolle og rør til kakaopulveret har løst seg opp.

Dekk bollen med plast og sett den i kjøleskapet i 5-6 timer, rør av og til.

Serveres sammen med litt vaniljeyoghurt og hakkede pistasjenøtter eller friske bær og litt hakket mørk sjokolade.