Matkontrollen avslører:

Helsefarlig smuglerkjøtt kan ende på din tallerken

Tonnevis av ulovlig kjøtt blir stoppet ved grensen hvert år. Det helsefarlige kjøttet fraktes i romtemperatur og kan ende opp på din tallerken.

Helsefarlig kjøtt fraktes over landegrenser i romtemperatur. Foto: Renold T. Christopher
Helsefarlig kjøtt fraktes over landegrenser i romtemperatur. Foto: Renold T. Christopher

Mattilsynets egen matkrim-gruppe leter etter smuglerkjøtt, stjålet kjøtt og matvarer som er jukset med. Funnene bekymrer. Håvard Johansen, koordinator i matkrim-grupppen, mener dette er blitt verre de siste årene.Bare for to uker siden fant de et stort beslag på 160 kg smuglerkjøtt på en restaurant i Oslo.Ikke sporbart- Jeg vil si at det er et økende problem. Vi ser at de som driver med dette blir mer organiserte, og vi gjør store beslag. Det er vanskelig å avdekke smug