FLOPP: André Gomes har ikke fått ting til å stemme på Camp Nou.
FLOPP: André Gomes har ikke fått ting til å stemme på Camp Nou. Foto: Josep Lago

Barcelona-floppen snakker ut: – Jeg er redd for å gå ut på gaten

André Gomes har vært alt annet enn en suksess på Camp Nou siden overgangen fra Valencia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg føler meg ikke bra på banen. De første seks månedene var bra, men så forandret ting seg. Kanskje er det ikke det rette ordet, men det ble litt som et helvete fordi jeg begynte å merke presset, forteller Gomes til magasinet Panenka, gjengitt av den spanske storavisen AS.

Midtbanespilleren ble hentet til Camp Nou etter han var med å vinne EM med Portugal i 2016, og kostet katalanerne om lag 330 millioner kroner.

En overgangssum som kan strekke seg til 520 millioner dersom klausulene innfris, ifølge AS.

Portugiseren er alt annet enn populær på Camp Nou. Lugger det for Barcelona, er det som oftest Gomes som får unngjelde.

Ble buet på av eget publikum

Til tross for at laget vant seriefinalen 1-0 mot Atlético Madrid i starten av mars, ble midtbanespilleren buet på av eget publikum underveis i kampen.

– Jeg føler er rolig på trening, og er komfortabel med lagkameratene mine. Men selvsagt er det dager jeg har lite selvtillit. Du kan se det på trening – kanskje om jeg har spilt dagen før at jeg fortsatt har kampen i hodet, og det stopper meg, forklarer Gomes.

For portugiseren – som ble linket med en låneovergang til Tottenham på tampen av sommervinduet – har presset blitt så markant at han av og til gruer seg til å gå ut av huset.

– I mer enn ett tilfelle har jeg ikke villet forlate huset. Folk ser på deg, og skammen gjør at jeg er redd for å gå ut på gaten. Vennene mine forteller at jeg har håndbrekket på. Jeg gjemmer meg selv bort, og da snakker jeg ikke med noen. Det er som om jeg skammer meg. Å tenke for mye har skadet meg, reflekterer Barcelona-spilleren.

Får støtte i sosiale medier

Blant annet er portugiseren blitt kraftig hetset i sosiale medier etter kamper. For eksempel da Gomes la ut en Twitter-melding etter seieren i Málaga i helgen, skrev en person:

– Vi vil ikke ha deg på laget, og vi håper du forlater klubben snart.

Etter det åpenhjertige intervjuet med Panenka har imidlertid støtteerklæringene begynt å ramle inn til Barcelona-spilleren, og startet emneknaggen «#WeLoveYouAndre».

– Ikke tro at du ikke er en del av Barcelona-familien. Du er en fantastisk spiller, skriver en person.

– Mesteparten av katalanerne respekterer deg. Det er urettferdig at du få føle deg slik på grunn av noen få.

– Stå på André, vi stoler på deg.