– Det var ekstra spesielt da bortefansen klappet

Vi møtte Bodø/Glimts nye helt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se reportasje i Sportsnyhetene over!

Det ble liten tid til restitusjon dagen derpå for Bodø/Glimt nye stjerne, en John Deer minitraktor fra 2013 med 66 hestekrefter.

I stor fart er den nye helten i ferd med å brøyte nok en kunstgressbane i Bodø.

– Ja, sånn er det. Når det snør må vi får det bort fra banene slik at ungdommene får trent, sier Lars Børre Vangen hos teknisk avdeling i Bodø kommune.

Den nye Glimt-juvelen feide like godt all motstand til side da han fikk muligheten i første omgang mot Lillestrøm.

En liten minitraktor var i ferd med å brøyte Aspmyra fri for snø, da storebror plutselig kom på banen i stor fart og til stor latter.

– Det var unikt. Da jeg passerte den andre traktoren hørte jeg jubelen fra hele Aspmyra. Det var ekstra spesielt å se Kanarifansen som klappet da jeg kom bort til de, forteller Vangen.

– Første gang
Lars Børre Vangen har egentlig en helt annen jobb under Bodø/Glimts hjemmekamper.

– Jobben min er å gå ut med båren dersom noen blir skadet. Dette er første gang jeg selv brøyter en kunstgressbane, forteller han.

Vangen stod som vanlig på sidelinjen, men det snødde så kraftig at han til slutt måtte ta fram kosten.

På det tidspunktet lavet det så mye ned at dommeren måtte stoppe kampen etter 14 minutters spill.

Den lille traktoren som sto på Aspmyra gikk i sneglefart og det ville ta evigheter å få gjort banen klar til kamp igjen.

Vangen fikk beskjed om at det stod en langt kraftigere traktor med spesialplog for brøyting av kunstgressbaner hos Bodø kommune.

Da han fikk tillatelse fra sjefen til å hente den, ble det fart i sakene. Tv-bildene viser hvor raskt og effektivt det gikk.

– Drevet med snørydding i 26 år
Glimt er kjent for å fart på kantene, men dette var ingen ting i mot de 66 hestekreftene som spant under panseret på den grønne doningen.

– Men du brøytet Aspmyra som om du ikke har gjort noe annet, hva er hemmeligheten?

– Vel, jeg kan avsløre at jeg kjører veihøvel for Bodø kommune og har drevet med snørydding i 26 år, helt siden jeg var 16 år, humrer Vangen.

De elleville tv-bildene av Lars Børre Vangen som feier over Aspmyra i et vanvittig tempo, har gått sin seiersgang på sosiale medier det siste døgnet.

– Det har blitt mye intervjuer og styr i dag ja, erkjenner bårevakten til Bodø/Glimt.

Hvis det skulle komme et fett profftilbud fra utenlandske klubber om kjøp av den nye Glimt-stjerna så blir den nok solgt tror Vangen.

– Hvis det rette tilbudet kommer så tror jeg nok sjefene mine sier «da selger vi», humrer han.