Kjøpte egg i butikken – 22 dager senere kom denne lille kyllingen til verden

Solveig Barstad om kylling-vidunderet: – Den er veldig søt!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag formiddag klekket en kylling ut av det butikkjøpte egget som Matkontrollen og Solveig Barstad hadde kjøpt.

I utgangspunktet skulle det ikke være mulig, men siden økologiske høner har tilgang på uteareal kan det ha skjedd ting bak låvedøra som gjorde at «lille kylling» så dagens lys på lørdag.

Vanligvis er nemlig ikke eggene man kjøper i butikken befruktet.

– Vi startet med ti tilfeldig valgte økologiske egg fra forskjellige butikker. På dag ti ble det oppdaget blodårer inni det ene egget, og da ble det god stemning i redaksjonen. Nå ble det en kylling og den er veldig søt, sier Solveig Barstad til TV 2.

Å klekke en kylling skal ta 21 døgn. Fredag var dag nummer 21, og lørdag formiddag begynte det å skje noe med egget. Klokken 09.48 ble TV2.no-desken varslet av en observant seer om at egget hadde begynt å røre på seg.

Om selve klekkingen

Matkontrollen har hatt kontakt med eksperter på området, for å sikre at klekkingen gikk forsvarlig for seg. Hvis det kom kylling(er) skulle ikke rugemaskinen åpnes før etter minst ett døgn. Det er fordi kyllingen(e) må tørke inne i maskinen før de flyttes over i en innredet eske med varmeplate, vann og mat.

I rugemaskinen finner kyllingen næring fra egget den er klekket ut fra det første døgnet.

Matkontrollen har nå ordnet med et hyggelig hjem på Losby besøksgård for «lille kylling». Der har de lang erfaring med kyllinger og den er i de beste hender.