NY PRINSESSE: Sveriges nye prinsesse er 50 cm lang og veier 3456 gram.
NY PRINSESSE: Sveriges nye prinsesse er 50 cm lang og veier 3456 gram. Foto: Chris O’Neill, Kungahuset

Dette skal Sveriges nye prinsesse hete

Den nyfødte prinsessen skal hete Adrienne Josephine Alice.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prinsesse Madeleine (35) av Sverige og Chris O'Neill (43) fikk forrige uke sitt tredje barn, en datter. Ifølge det svenske kongehuset fødte prinsessen et friskt barn på Danderyds sykehus utenfor Stockholm.

I dag ble navnet på den nye, svenske prinsessen offentliggjort av kong Carl Gustaf, med kronprinsesse Victoria ved sin side.

– Hun skal hete Adrienne Josephine Alice, og blir hertuginne av Blekinge.

– Stor ære

Prinsessen skal til daglig kalles Adrienne.

– Et vakkert navn, og som vanlig velger de et uventet førstenavn. Josephine er et gammelt slektsnavn i familien Bernadotte. Dessuten skal Chris' farmor ha hatt navnet Josephine. Alice er etter dronning Silvias mor, Alice Sommerlath, forteller TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland.

– Blekinge får en hertuginne for første gang, og det oppfattes nok som en stor ære. Den lille får nok en folkedrakt fra Blekinge i dåpsgave, spår Totland.

– Prinsesse Madeleine er selv hertuginne av Hälsingland og Gästrikland, prinsesse Leonore hertuginne av Gotland og prins Nicolas hertug av Ångermanland. Pappa Chris takket som vi husker nei til svigerfarens tilbud om hertugtittel, forklarer Totland.

Kongebloggen: Se prinsesse Adriennes egen smykkesten

Navnespådom

Før helgen spådde han hva navnet kunne bli.

– Hun vil nok som sine søsken få tre navn - og hovednavnet kan godt bli noe nytt og spennende. Men det blir helt sikkert navn som klinger godt på både svensk og på engelsk. Både Alice, Silvia og Maria er blant favorittene. Lilian og Charlotte blir også nevnt. Så får vi se hva morfar Carl Gustaf kunngjør, spådde Totland.

Paret har to barn fra før av, prinsesse Leonore Lillian Maria som er tre år gammel og ble født i New York mens paret bodde der, og prins Nicolas Paul Gustaf (2), som ble født i Stockholm like før de flyttet til London.