Den tyrkiske sosietetskvinnen og arvingen Mina Basaran (28) var på vei hjem fra sitt eget utdrikkingslag i Dubai, da privatflyet hun og de syv vennene hadde leid styrtet, skriver The New York Times.

De åtte jentene, i tillegg til tre besetningsmedlemmer, omkom. Flyet styrtet ved Shahr-e Kord sørvest i Iran.

Flyet styrtet trolig i et fjell.

Mandag skriver Associated Press (AP) at etterforskere har lokalisert den svarte boksen.

Så langt har de funnet ti av de omkomne. På grunn av kraftig regn og vind i området fikk ikke redningsmannskapene til å lande der privatflyet styrtet. De omkomne ble derfor ikke hentet ut før mandag.

Ifølge AP tok flyet av fra Sharjah International Airport i De Forente Arabiske Emirater, søndag. En liten time inn i flyturen skal flyet raskt ha oppnådd stor høyde, før det i løpet av minutter raste nedover, ifølge FlightRadar24.

Ifølge NY Times skal piloten kort tid før styrten ha bedt om å få fly i lavere høyde enn normalt. Piloten, Melike Kuvvet, var en av de første kvinnelige pilotene i det tyrkiske militære, men hadde begynt som privat pilot for en tid tilbake.

Mina Towers

FØR ULYKKEN: Dette bildet ble lagt ut av Mina Basaran (28) på vei til Dubai.
FØR ULYKKEN: Dette bildet ble lagt ut av Mina Basaran (28) på vei til Dubai. Foto: Foto: Skjermbilde / Instagram

Det er fortsatt usikkert hva som er bakgrunnen for styrten, men vitner har fortalt at flyet var i brann før det traff fjellet.

Like før den tragiske ulykken sirkulerte det flere bilder på Instagram fra utdrikkingslaget i Dubai. Blant bildene som ble lagt ut ser vi den kommende bruden Basaran gå inn i flyet med en jakke hvor det sto «Mrs.Bride».

Familiene til de omkomne har mandag ankommet Iran, ifølge AP.

Faren til Mina, Mr. Basaran, jobber for tiden med ett av de største byggeprosjektene i Istanbul. Bygningen, kalt Mina Towers, er oppkalt etter den nå omkomne 28-åringen.