Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens Nord-Norge slipper unna vanskelig vær, må du som skal ut og kjøre bil i Sør-Norge være ekstra nøye med å se an kjøreforholdene mandag morgen.

– Det har snødd godt både på Sørlandet og Østlandet det siste døgnet, og dette vil fortsette gjennom natta, sier Storm-meteorolog Beate Tveita til TV 2 søndag kveld.

– Kan bli skummelt

De fleste steder vil snøen forbli snø til den treffer bakken, men enkelte steder er det fare for såkalt frysende regn.

– På deler av Sørlandet er det minusgrader litt opp i luften, men nedbøren kan bli til regn lenger nede, slik at det resulterer i underkjølt regn på bakken. Da fryser regnet og det kan bli skumle situasjoner for bilførere, sier meteorologen.

Alt om været: Sjekk Storm.no

Også på Østlandet sør for Oslo kan det samme skje lokalt. Regn som legger seg og deretter fryser er ikke godt nytt der heller.

– Stort sett vil Østlandet få snø, men sør for hovedstaden kan det også bli skummelt når folk skal ut å kjøre, sier Tveita.

Allerede søndag kveld melder flere nødetater om problemer på veiene.

Ifølge brannvesenet i Vestfold laver snøen ned, og det har ved Stenbjørntunnelen på E18 skjedd en ulykke, heldigvis uten personskade.

– Det er glatt, kjør pent, oppfordrer Vestfold interkommunale brannvesen på Twitter.

Også politiet i Vestfold ber bilister ta det rolig.

– Politiet henstiller bilistene til å avpasse hastigheten etter forholdene, skriver politiet på Twitter.

Vegtrafikksentralen melder at det søndag kveld ble innført kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell på grunn av uvær.

– Vær oppmerksom

Det kommer ikke store nedbørsmengder på Østlandet, men er du usikker på om underkjølt regn har lagt seg der du skal kjøre mandag morgen, har meteorologen ett tips.

– Se hvordan forholdene er og vær oppmerksom. Spesielt på Sørlandet kan det være underkjølt regn og glatte veger, understreker Storm-meteorologen.

Søndag kveld melder politiet i Agder at et vogntog står fast i bakken vest for Evje og Tveit på riksveg 42, mens en bil har kjørt av veien på toppen av Timenesbakken på E18.

I hele Nord-Norge går man klar for regn-problematikken fordi temperaturen der er betydelig lavere. Vest for Troms ligger det et lavtrykk, og det vil gå noe snø nord i Nordland og i Troms. Det skal også komme noe snø i Finnmark.

For å få en viss anelse om hvordan været blir der du er mandag morgen - sjekk været på Storm.no.