Snøen stoppet Bodø/Glimt - Lillestrøm i 40 minutter

Stort snøfall gjorde at kampen ble stoppet i en lengre periode etter et kvarter. Da den kom igjang igjen, var Glimt best.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bodø/Glimt - LSK 3-1

I tett snødrev kom kampen mellom Bodø/Glimt og Lillestrøm i gang, men etter et kvarters spill måtte kampen stoppes for å måkes.

Mens en liten traktor, som heldigvis etter hvert fikk selskap av en til, iherdig forsøkte å få kunstgresset rent for snø, gikk spillerne i garderoben.

– Jeg vil avlyse kampen. Det er for stor risiko for skader nå. Spillerne sitter inne og blir kalde. Jeg synes ikke dette er forsvarlig. Spillerne sier det er glatt utpå der, sa LSK-trener Arne Erlandsen til MAX.

Glimt-trener Kjetil Knutsen var mer positiv.

– Det er spesielle forhold, men vi skal ikke legge oss opp i det. Dommeren bestemmer. Vi spiller om det gis klarsignal, sa han til MAX.

SNøkaos i Bodø.
SNøkaos i Bodø. Foto: Torbergsen, Mats

Glimts Trond Olsen sa at så lenge snøen ble måket bort, var det helt greit å spille kamp.

Etter 20 minutters pause kom beskjeden om at kampen skulle fortsette etter at måkingen var ferdig og spillerne hadde fått fem minutter til å varme opp på. Kommer det mer, snø vil kampen bli stoppet.

– Med snø på banen klæber det både på sko og ballen. Alt blir annerledes, og det blir ikke fotballkamp lenger, forklarte Steffen Iversen i FotballXtra.

– Det er ikke alle kropper som synes det er bra å varme opp for andre gang, kommenterte Solveig Gulbrandsen da hun så 40 år gamle Frode Kippe varme opp i påvente av at de snømåkende traktorene skulle bli ferdige.

Etter 40 minutters pause kom kampen i gang igjen.

Da var det Glimt som taklet forholdene best. Kristian Fardal Opseth scoret to mål, mens Brede Moe scoret ett for hjemmelaget. Med bare én scoring fra LSKs Thomas Lehne Olsen, ble det 3-1-seier til Glimt i seriepremieren.