RASENDE: Lille-supportere som stod bak det ene målet stormet banen og angrep hjemmelagets spillere.
RASENDE: Lille-supportere som stod bak det ene målet stormet banen og angrep hjemmelagets spillere. Foto: Francois Lo Presti

Enda en supporterskandale:

Supportere stormet banen og angrep spillerne

Lilles hjemmekamp mot Montpellier endte i kaos da tilskuere stormet banen ved kampslutt – samme dag som West Ham-supportere stormet banen i protest mot eierne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lille, som de ti siste sesongene har en ellevteplass som svakeste plassering, har hatt en blytung sesong og ligger på nedrykksplass i Ligue 1.

Da laget gikk på sitt sjette, strake poengtap hjemme mot Montpellier, stormet rasende supportere banen for å konfrontere spillerne, skriver den spanske storavisen AS.

Supporterne skal ha kastet gjenstander mot spillerne, kommet med sjikanerende rop og truet med vold. Noen av spillerne skal også ha blitt fysisk angrepet før sikkerhetsvaktene rakk å få dem ut av situasjonen.

STORMET: Ifølge mediene som omtaler saken stormet om lag 200 supportere banen.
STORMET: Ifølge mediene som omtaler saken stormet om lag 200 supportere banen. Foto: Twitter/BeinSports

TV-bildene viser blant annet at Lilles målscorer, Nicolas Pepe, var rasende og måtte bli dratt med inn i garderoben av en vakt.

– Vi forstår reaksjonen, men vi kan ikke akseptere at spillere er blitt angrepet. Det er en grense du ikke kan krysse. Jeg var allerede i garderoben, men spillergruppen vår er ganske ung, og noen av spillerne var redde, forteller Lille-spiller Yassine Benzia etter kampen, ifølge Goal.

Eden Hazards gamleklubb, som vant serien i 2011, er bare på Troyes på kvalikplassen på målforskjell. De har ett poeng opp til Toulouse på trygg grunn, som har én kamp mindre spilt.