Suárez og Coutinho sikret Barcelona-seier i Messis fravær

Luis Suárez og Philippe Coutinho sto for målene da Barcelona slo tabelljumbo Málaga 2-0 borte i serien. Dermed trygget katalanerne avstanden til forfølgerne.

SCORET: Philippe Coutinho scoret sitt andre La Liga-mål for katalanerne. Foto: Stringer

Den tidligere Liverpool-duoen Suárez og Coutinho sendte gjestene opp i en tidlig ledelse. Suárez scoret etter et kvarters spill, mens Coutinho doblet etter en knapp halvtime.

Ousmane Dembélé spilte ballen inn til brasilianeren, som på utsøkt vis satte ballen i mål med en hælflikk.

Like etter fikk hjemmelaget Samuel García utvist, noe som gjorde oppgaven svært vanskelig.

Málaga maktet ikke å komme tilbake. Barca kunne dermed innkassere tre nye poeng, selv uten Lionel Messi på banen. Argentineren trakk seg fra kamptroppen av personlige årsaker. Han er nemlig blitt far for tredje gang.

Resultatet gjør at Barcelona har 11 poeng ned til tabelltoer Atlético Madrid i La Liga, men Atlético har en kamp mindre spilt. Málaga på sisteplass har kun 13 poeng så langt.

Ronaldo berget Real

Cristiano Ronaldo er virkelig i dytten om dagen. Han scoret begge Real Madrids mål i 2-1-seieren borte mot Eibar.

Real flørtet med et surt poengtap, men i det 84. minutt kom Ronaldo til unnsetning. Han utnyttet et godt innlegg fra Dani Carvajal og satte inn 2-1-målet som sikret gjestene alle poengene. Tidligere i kampen hadde Ronaldo gitt Real Madrid ledelsen etter ti minutter. Da scoret han på en perfekt ball fra Luka Modric.

Eibar, som har imponert stort denne sesongen, ga ikke opp og kjempet seg tilbake. Fem minutter etter sidebytte steg forsvarsspilleren Ivan Ramis til værs og stanget inn 1-1 for baskerne.

Men det skulle ikke holde til et sterkt poeng. Ronaldo var nemlig ikke ferdigscoret i lørdagens tidligkamp.

14 i 2018

Den portugisiske superstjernen slet tungt i første halvdel av La Liga-sesongen, men etter nyttår har proppen løsnet. Der han i høst kun hadde fire seriemål, har han i 2018 sørget for hele 14 nettkjenninger i den spanske toppdivisjonen.

Ti av målene har kommet den siste måneden. Ronaldo sto også bak tre av Real Madrids mål da Paris Saint-Germain ble slått ut av mesterligaen med 5-2 sammenlagt i åttedelsfinalen.

– Han er fra en annen galakse, sa trener Zinédine Zidane om Ronaldo.

Real Madrid er på tredjeplass i La Liga med 57 poeng. Det skiller 15 poeng opp til Barcelona på tabelltoppen.

Rodrigo-dobbel

Tabellfirer Valencia tok en viktig 2-0-seier borte mot femmer Sevilla lørdag. Rodrigo scoret begge målene for bortelaget. Hans første nettkjenning kom etter 25 minutters spill, før 2-0 satt i nettmaskene etter 68 minutter.

Valencia har kun poenget opp til Real Madrid, men også hele 11 ned til Sevilla. Dermed har Rodrigo og co. et jerngrep om den viktige fjerdeplassen som gir mesterligaspill.

Sevilla skal i aksjon i annen kamp av mesterligaens åttedelsfinale tirsdag. Laget reiser til Old Trafford for å møte Manchester United. Første oppgjør i Spania endte 0-0.