SKUFFET: Norge tok en overlegen seier i lagkonkurransen, men hopperne savnet nordmenn på tribunen i Holmenkollen.
SKUFFET: Norge tok en overlegen seier i lagkonkurransen, men hopperne savnet nordmenn på tribunen i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Skuffet over publikum etter overlegen seier

Daniel André Tande (24) savnet Kollen-brølet da Norge vant lagkonkurransen overlegent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høylytte blåseinstrument, flagg og rop runget tungt utover Holmenkollen under hoppguttas lagkonkurranse.

Men det var ikke norske flagg som preget tribunene.

– Nordmenn har mye å lære

Mens de norske hopperne vant lagkonkurransen overlegent med nærmere 60 poeng, vant polske fans publikumskonkurransen like overlegent.

– Det hadde vært hyggelig å høre litt jublerop fra nordmenn også. De polske supporterne er veldig bra, men jeg hadde satt pris på om det hadde vært enda flere nordmenn her, sa Daniel-André Tande til TV 2.

TV-bildene viste store folkemengder ute i løypen på femmila, men det virket som veldig mange gikk hjem før hopprennet begynte.

– Nordmenn har mye å lære av polakkene, supplerte Tande.

Han får støtte av lagkamerat Johann André Forfang.

– Det er polakkene som får mest jubel her, og nordmenn har helt klart noe å lære. Polakkene bryr seg ikke så mye om nasjonalsangen vår. Så fort den er ferdig begynner de å rope «polska, polska». Så man skulle tro vi var i Zakopane egentlig, sa Forfang.

Polen kapret andreplassen i lagkonkurransen, foran Østerrike på tredje.

Tett i sammendraget

Andreas Stjernen leverte dagens lengste hopp med 136 meter.

– Det var helt nydelig. Det er det lengste hoppet jeg har her i bakken noen gang, sa en smilende Stjernen.

Selv om ønsket flere nordmenn på tribunen understreker hoppgutta at det er stort å ta en så sterk lagseier på hjemmebane.

– Det betyr mye å vinne her i Kollen. Vi fikk en i trynet her i fjor da vi ble nummer fire. Så vi har gledet oss veldig til å hoppe lagkonkurranse her igjen, og hoppingen som ble levert av gutta i dag var imponerende, sier Robert Johansson.

I Raw Air teller absolutt alle konkurranser i sammendraget, også treningsomganger og lagkonkurransen.

Sammenlagt leder polske Kamil Stoch nå kun 7,5 poeng foran Johansson, før søndagens individuelle konkurranse i Kollen - og rennene i Lillehammer, Trondheim og Vikersund som venter.

– Jeg gleder meg til søndag. Jeg føler meg bra om dagen, og hoppingen har vært stabil. Så jeg er klar til å fighte i morgen, understreker Johansson.