Ble liggende i skogen etter stygg velt i utforkjøring

Alessandro De Marchi hadde hellet med seg da han suste over rekkverket i en utforkjøring. Simon Yates overtok ledelsen i sammendraget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med i underkant av tre mil igjen av lørdagens etappe i Paris-Nice fanget TV-kameraene opp Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo) i veikanten med to sykler ved sin side.

Nede i skråningen noen meter unna lå nemlig den italienske BMC-rytteren Alessandro De Marchi. De krevende forholdene med våte veier førte til at 31-åringen mistet kontrollen og suste over rekkverket i en utforkjøring.

Etter noen minutter med usikkerhet ble De Marchi hjulpet opp skråningen og tilbake på sykkelen.

Se video øverst på siden!

De Marchi fullførte etappen og kom fra hendelsen uten alvorlige skader, men med noen skrubbsår.

På selve etappen ble ikke spenningen om seieren utløst før det gjenstod fire kilometer av den siste klatringen. Simon Yates (Mitchelton-Scott) støtet fra gruppen med favorittene og fikk med seg Ion Izagirre (Bahrain-Merida) i en liten stund før han parkerte kompanjongen. Yates paraderte dermed inn til seier og ny ledelse i rittet etter at etappen som ventet ble for tøff for sammenlagtleder Luis Leon Sánchez.

Yates leder henholdsvis elleve og tolv sekunder foran brødrene Ion og Gorka Izagirre før søndagens avsluttende etappe.

Alexander Kristoff var blant en rekke ryttere som stod av før eller underveis på etappen i det kalde og våte vinterværet. Nordmannen har slitt med sykdom og varslet allerede fredag overfor TV 2 at han var usikker på om han kom til å fullføre Paris-Nice.

Kristoff stod av tidlig på etappen og nå rettes blikket mot sesongens første store mål - Milano-Sanremo neste helg.