TREDJEPLASS: Aksel Lund Svindal ble slått av Thomas Dressen og Beat Feuz.
TREDJEPLASS: Aksel Lund Svindal ble slått av Thomas Dressen og Beat Feuz. Foto: Olsen, Geir

Svindal beste nordmann i Kvitfjell-utforen

Overraskende triumf for tyske Thomas Dressen da nordmennene feilet på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjetil Jansrud var regnet som den største favoritten, men maktet ikke å følge opp fjorårets triumf fra utforrennet på Kvitfjell.

Det gjorde heller ikke Aksel Lund Svindal.

Sterkest i en isete og krevende Kvitfjell-løype var den tyske sensasjonsmannen Thomas Dressen. 24-åringen, som tok en overraskende seier i den legendariske Kitzbühel-utforen tidligere i år, kom fra startnummer 13 og frarøvet Beat Feuz seieren med åtte hundredeler.

Svindal måtte ta til takke med tredjeplass, mens Jansrud endte på fjerde.

– Det er veldig irriterende, men det er greit å forstå om man ser det i sammenheng med kjøringen. Det ble rotete. Atypisk Kvitfjell-forhold. Sånn sett er jeg fornøyd med avstanden bak, men det er kjipt å bli nummer fire, sier Jansrud til NRK.

Andreplassen gjør at Feuz øker avstanden, som var på 40 poeng før rennet, ned til Svindal i kampen om sammenlagtseieren i utforcupen. Slaget om utforkulen står i verdenscupavslutningen i Åre neste uke.

– Jeg tenker at det er gode muligheter i Åre også, men Feuz er rå, sier Svindal til NRK.

Se resultatlisten i TV 2s livesenter.

JUBLET FOR SEIER: De fleste trodde at Beat Feuz hadde stukket av med seieren, men Thomas Dressen ville det annerledes da han suste ned til sesongens andre triumf.
JUBLET FOR SEIER: De fleste trodde at Beat Feuz hadde stukket av med seieren, men Thomas Dressen ville det annerledes da han suste ned til sesongens andre triumf. Foto: Olsen, Geir