Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjetil Jansrud var regnet som den største favoritten, men maktet ikke å følge opp fjorårets triumf fra utforrennet på Kvitfjell.

Det gjorde heller ikke Aksel Lund Svindal.

Sterkest i en isete og krevende Kvitfjell-løype var den tyske sensasjonsmannen Thomas Dressen. 24-åringen, som tok en overraskende seier i den legendariske Kitzbühel-utforen tidligere i år, kom fra startnummer 13 og frarøvet Beat Feuz seieren med åtte hundredeler.

Svindal måtte ta til takke med tredjeplass, mens Jansrud endte på fjerde.

– Det er veldig irriterende, men det er greit å forstå om man ser det i sammenheng med kjøringen. Det ble rotete. Atypisk Kvitfjell-forhold. Sånn sett er jeg fornøyd med avstanden bak, men det er kjipt å bli nummer fire, sier Jansrud til NRK.

Andreplassen gjør at Feuz øker avstanden, som var på 40 poeng før rennet, ned til Svindal i kampen om sammenlagtseieren i utforcupen. Slaget om utforkulen står i verdenscupavslutningen i Åre neste uke.

– Jeg tenker at det er gode muligheter i Åre også, men Feuz er rå, sier Svindal til NRK.

Se resultatlisten i TV 2s livesenter.

JUBLET FOR SEIER: De fleste trodde at Beat Feuz hadde stukket av med seieren, men Thomas Dressen ville det annerledes da han suste ned til sesongens andre triumf.
JUBLET FOR SEIER: De fleste trodde at Beat Feuz hadde stukket av med seieren, men Thomas Dressen ville det annerledes da han suste ned til sesongens andre triumf. Foto: Olsen, Geir