Magiske burgere til helgekosen
Om du er fan av fisk eller svermer for svin (eller lam!), er Wenches deilige burgere verdt å prøve ut!
Barbequemarinert svinefilet servert med ananas, karri- og chilimajones i hamburgerbrød
NB! Barbequemarinade kan kjøpes ferdig.
Marinaden kan også sløyfes: I stedet gnir du svinefileten inn med salt, pepper, finhakket hvitløk og oregano før steking.
Pensle med chilisaus etter steking.
Dette trenger du
- 700 g svinefilet eller lammefilet
- barbequemarinade til pensling
- 2 fedd hvitløk
- 2 løk
- olje/smør til steking
- ca 2 ½ dl majones smakt til med karri og chili
- godt modnet ananas, beregne 1 skive per person
- hamburgerbrød
Temperer kjøttet i ca. 1 time før tilberedning.
Slik gjør du
Pensle kjøttet med barbequemarinade og stek i middels varm grillpanne i 6-8 min. til knapt gjennomstekt (68-70 grader i kjernen). Steketid er avhengig av tykkelsen på svinefileten. Lammefilet har kortere steketid, og skal ha kjernetemperatur som svin.
La kjøttet hvile 8-10 minutter før det skjæres opp i tynne skiver.
Skjær løken i tynne ringer og stek i pannen etter kjøttet er tatt opp, tilsett finhakket hvitløk og la surre til løken er myk og blank.
Smak til majones med karri og chili.
Rens og del ananas i ringer og stek dem i grillpannen.
Varm hamburgerbrødene. Fordel/smør karri- og chilimajones på hver del, legg over stekt løk, tynne skiver av kjøtt, ananas og klem lett sammen.
Asiatiskinspirerte lakseburgere servert med avocadomos og chilimajones
Dette trenger du
- Ca 500 g laksefilet uten skinn og ben
- 1 ts salt
- 2 ss iskaldt vann
- 2 vårløk, finhakket
- 2 ss lettstekte sesamfrø
- 1 ss finhakket/revet frisk ingefær
- 2 ss sweet chilisaus
Tilbehør: Majones smakt til med sweet chili, limesaft og frisk koriander, samt valgfri salat.
Slik gjør du
Hakk laksen fint opp med kniv. Skyll godt av vårløk og finhakk. Stek/ rist sesamfrø lett i en tørr panne, avkjøl.
Arbeid sammen finhakket laks, vårløk, avkjølte sesamfrø, salt, iskaldt vann, finhakket ingefær og sweet chilisaus. Form til burgere og stek i olje i steke/grillpanne ca 2 minutter på hver side. Server lakseburgere med tilbehøret i hamburgerbrød.