Magiske burgere til helgekosen

Om du er fan av fisk eller svermer for svin (eller lam!), er Wenches deilige burgere verdt å prøve ut!

Barbequemarinert svinefilet servert med ananas, karri- og chilimajones i hamburgerbrød

NB! Barbequemarinade kan kjøpes ferdig.

Marinaden kan også sløyfes: I stedet gnir du svinefileten inn med salt, pepper, finhakket hvitløk og oregano før steking.

Pensle med chilisaus etter steking.

Dette trenger du

  • 700 g svinefilet eller lammefilet
  • barbequemarinade til pensling
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 løk
  • olje/smør til steking
  • ca 2 ½ dl majones smakt til med karri og chili
  • godt modnet ananas, beregne 1 skive per person
  • hamburgerbrød

Temperer kjøttet i ca. 1 time før tilberedning.

Slik gjør du

Pensle kjøttet med barbequemarinade og stek i middels varm grillpanne i 6-8 min. til knapt gjennomstekt (68-70 grader i kjernen). Steketid er avhengig av tykkelsen på svinefileten. Lammefilet har kortere steketid, og skal ha kjernetemperatur som svin.

La kjøttet hvile 8-10 minutter før det skjæres opp i tynne skiver.

Skjær løken i tynne ringer og stek i pannen etter kjøttet er tatt opp, tilsett finhakket hvitløk og la surre til løken er myk og blank.

OBLIGATORISK FOR BURGERELSKERE: Med friskt tilbehør og dressinger du kommer til å ville sleike fra bollen, er Wenches svine- og lakseburger noe enhver burgerfan bør belønne seg selv med en gang. Foto: TV 2
OBLIGATORISK FOR BURGERELSKERE: Med friskt tilbehør og dressinger du kommer til å ville sleike fra bollen, er Wenches svine- og lakseburger noe enhver burgerfan bør belønne seg selv med en gang. Foto: TV 2

Smak til majones med karri og chili.

Rens og del ananas i ringer og stek dem i grillpannen.

Varm hamburgerbrødene. Fordel/smør karri- og chilimajones på hver del, legg over stekt løk, tynne skiver av kjøtt, ananas og klem lett sammen.

Asiatiskinspirerte lakseburgere servert med avocadomos og chilimajones

Dette trenger du

  • Ca 500 g laksefilet uten skinn og ben
  • 1 ts salt
  • 2 ss iskaldt vann
  • 2 vårløk, finhakket
  • 2 ss lettstekte sesamfrø
  • 1 ss finhakket/revet frisk ingefær
  • 2 ss sweet chilisaus

Tilbehør: Majones smakt til med sweet chili, limesaft og frisk koriander, samt valgfri salat.

Slik gjør du

Hakk laksen fint opp med kniv. Skyll godt av vårløk og finhakk. Stek/ rist sesamfrø lett i en tørr panne, avkjøl.

Arbeid sammen finhakket laks, vårløk, avkjølte sesamfrø, salt, iskaldt vann, finhakket ingefær og sweet chilisaus. Form til burgere og stek i olje i steke/grillpanne ca 2 minutter på hver side. Server lakseburgere med tilbehøret i hamburgerbrød.