SANGSTJERNE: Daniel Owen ble kjent for sin dans i Norske Talenter. Nå vil han vise frem sangstemmen i Århundrets stemme. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
SANGSTJERNE: Daniel Owen ble kjent for sin dans i Norske Talenter. Nå vil han vise frem sangstemmen i Århundrets stemme. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

ÅRHUNDRETS STEMME:

Daniel vant Norske Talenter som 11-åring - syv år senere er han tilbake på TV-skjermen

NYDALEN (TV 2): Nå vil Daniel Owen (18) bruke Århundrets stemme til å utvikle seg som artist.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Daniel Owen (18) er yngstemann i gjengen i det nye TV 2-programmet Århundrets stemme.

Men selv om Oslo-gutten kun er 18 år gammel, så har Daniel mange års erfaring fra underholdningsbransjen.

Du husker kanskje den lille gutten som sjarmerte alle med sin dans i Norske talenter i 2011?

Det var Daniel, og over en million TV-seerne så han gå helt til topps i talentprogrammet.

Da var han kun 11 år gammel, og han brukte sitt fulle navn Daniel Elmrhari.

Nå, syv år senere, er han altså tilbake i en talentkonkurranse på TV 2. Denne gangen går han under artistnavnet Daniel Owen, og i Århundrets stemme konkurrerer han mot ni andre artister i å synge kjente sanger fra de siste hundre årene.

Premierenerver

Under forrige ukes premiereprogram fikk han vist frem både danse- og sangferdighetene sine, da han gjorde en boyband-versjon av 60-tallslåten «My Girl».

– Det var utrolig gøy å stå på scenen. Det er en stund siden jeg har vært på TV-skjermen på denne måten. Sist gang var faktisk på Norske Talenter, sier Daniel når TV 2 møter han før en prøve i studioet i Nydalen i Oslo tidligere i uka.

18-åringen innrømmer derimot at han fikk kjenne på nervene i løpet av direktesendingen.

– Jeg er glad for at jeg fikk komme tilbake og vise hva jeg har jobbet med siden Norske Talenter. Men det er sikkert noen som har glemt meg, så jeg var litt nervøs, sier han.

Tilbakemeldingene fra programmets ekspertpanel gikk på at Daniel må jobbe mer med stemmen fremover. Han sier seg enig i det, og forteller at nervene ødela litt for sangen.

– Nervene kicket inn, slik at stemmen min ikke gjennomførte på den måten jeg ønsket å gjøre det. Jeg var ekstremt nervøs. Så jeg ble litt skuffet etter opptredenen, sier han.

ARTISTNAVN: 18-åringen heter egentlig Daniel Elmrhari, men etternavnet, som kommer fra hans marokkanske far, er byttet ut med artistnavnet Owen. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
ARTISTNAVN: 18-åringen heter egentlig Daniel Elmrhari, men etternavnet, som kommer fra hans marokkanske far, er byttet ut med artistnavnet Owen. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Ble kjendis som 11-åring

Når Daniel ser tilbake på Norske Talenter-tiden i dag, så har han bare gode minner. Det er en av årsakene til at han ville delta i et nytt talentprogram.

– Norske Talenter var en utrolig fin opplevelse. Seieren fikk meg til å innse at folk faktisk liker det jeg gjør, og det motiverte meg til å gjøre mer ut av karrieren, sier han.

Etter Norske Talenter-seieren fikk Daniel massiv oppmerksomhet. TV 2 skrev blant annet om hundrevis av venneforespørsler på Facebook. Selv har han aldri sett på seg selv som en kjendis.

VINNER: Daniel kunne juble av glede da han ble utropt som vinneren av Norske Talenter i mai 2011. Foto: NTB Scanpix
VINNER: Daniel kunne juble av glede da han ble utropt som vinneren av Norske Talenter i mai 2011. Foto: NTB Scanpix

– Jeg innså ikke at jeg var et kjent navn da. Jeg tenkte at dette var normalt, og at det var noe alle opplevde. Det var bare en utrolig gøy opplevelse, og jeg likte oppmerksomheten, sier han.

Daniel forteller om en veldig støttende familie som alltid har vært der for han.

– Jeg er heldig som har hatt dem ved min side, og jeg hadde ikke klart dette uten dem. Når man er ung og får et større og større navn i bransjen, vil man jo få flere fans, men den andre siden vokser også. Det vil alltid være noen som vil prøve å tråkke deg ned. Da jeg var yngre, kunne jeg få negative kommentarer fra folk jeg ikke kjente, men familien min har vært flinke til å snakke med meg om dette, slik at jeg ble forberedt på å takle det, sier han.

TALENTSHOW: Daniel blir fortsatt gjenkjent som «Norske Talenter-Daniel», men det stempelet har han ingenting imot. Foto: NTB Scanpix
TALENTSHOW: Daniel blir fortsatt gjenkjent som «Norske Talenter-Daniel», men det stempelet har han ingenting imot. Foto: NTB Scanpix

Tok pause på grunn av stemmeskifte

Da Daniel først entret rampelyset som 11-åring, var det dansen som var i fokus. Noen år etter Norske talenter-seieren, begynte han derimot med sang.

I 2015 ga han ut sine første låter, men så ble det med ett stille og artistkarrieren ble satt på pause i ett år. Pausen skyldtes at han gikk gjennom stemmeskiftet.

– Jeg brukte 2016 på å utvikle meg som artist. Den perioden gikk jeg også gjennom stemmeskiftet, så da måtte jeg jobbe med stemmen gjennom det, sier han.

– Før hadde jeg en lys stemme. Jeg husker da jeg opplevde stemmeskiftet for første gang, og det var en dag jeg var hjemme og sang. Stemmen min ble plutselig helt hes og jeg fikk ikke ut ordentlige toner. Da fikk jeg helt panikk. Men dagen etter gikk det fint, og jeg føler at jeg etter hvert fikk en ren overgang til min mørke stemme, legger han til.

I løpet av pauseåret brukte han mye tid på sangtimer, slik at han kunne lære seg å bruke den nye stemmen.

– Etter stemmeskiftet mister man mye av kontrollen over stemmen, og særlig når man bruker den til sang. Så jeg måtte lære den opp på nytt, og det har vært en lang prosess. Jeg ville ikke gi ut noe når stemmen ikke var klar, sier han.

I fjor ga han ut to nye låter, og han lover at mer nytt materiale er på vei.

Se Daniel Owen fremføre sin nye låt i God morgen Norge for ett år siden

Takket først nei

Nå er 18-åringen klar for å satse på artistkarrieren, og det var det som fikk han til å takke ja til Århundrets stemme til slutt.

– Jeg takket faktisk nei til Århundrets stemme først. Jeg har blitt spurt om å være med i Stjernekamp tidligere, men da takket jeg også nei, siden jeg har ikke følt meg klar for det, sier han.

– Jeg er den yngste og minst erfarne av oss alle, så jeg måtte gå noen runder med meg selv før jeg takket ja, legger han til.

LES MER: Dette er de ti deltakerne i Århundrets stemme.

Etter at produksjonsselskapet for Århundrets stemme tok kontakt med han for andre gang, ombestemte han seg.

– Jeg ser på dette som et sted hvor jeg kan utvikle meg. Målet er ikke å vinne Århundrets stemme, men å lære mye nytt av både de andre artistene, ekspertene og selve opplevelsen. Det kan få meg til å vokse mer som artist, sier Daniel.

HELE GJENGEN: Daniel konkurrerer mot ni andre artister i Århundrets stemme. Ivar Dyrhaug og Bertine Zetlitz er eksperter, mens Guri Solberg leder programmet. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
HELE GJENGEN: Daniel konkurrerer mot ni andre artister i Århundrets stemme. Ivar Dyrhaug og Bertine Zetlitz er eksperter, mens Guri Solberg leder programmet. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Ingen russefeiring

– Nå angrer jeg ikke i det hele tatt på at jeg takket ja. Jeg skal uansett ta et friår etter videregående, der jeg skal fokusere på musikk og lage en plan for hva jeg skal gjøre videre. Så jeg håper at dette kan åpne en del dører for meg, sier han.

I tillegg til artistkarrièren går Daniel fortsatt på skole. Nå er han i tredje klasse på videregående, og han går på danselinjen på Edvard Munch skole i Oslo.

Til våren blir han russ, men han planlegger ingen stor russefeiring.

– Jeg har ikke bestilt russeklær og jeg har tenkt å holde meg rolig i den perioden. Jeg er ikke så giret på festing og jeg drikker ikke. Jeg tar syngingen og dansingen såpass seriøst, at jeg heller vil sitte hjemme og fokusere på det enn å være ute hele natten, sier han.

CREW: Daniel Owen hadde med seg kompisgjengen fra danselinjen på scenen forrige lørdag. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
CREW: Daniel Owen hadde med seg kompisgjengen fra danselinjen på scenen forrige lørdag. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Kysset på scenen

Også denne lørdagen blir det boyband-stil på Daniel i Århundrets stemme, når han skal synge 90-tallshitlåten «I Want It That Way» av Backstreet Boys.

Selv om han ble født det året låten kom ut, i 1999, så har han hørt mye på det amerikanske boybandet, forteller han.

– Det blir en del dansing denne gangen også, siden jeg føler at det er min sterkeste side. Jeg ønsker å lage et sceneshow som publikum kan huske og skape noen høydepunkt i løpet av opptredenen. Det var derfor kysset kom inn forrige lørdag, fordi jeg synes det var en kul måte å avslutte på, sier han.

Mot slutten av opptredenen i premieprogrammet kysset Daniel en av danserne som var en del av showet. Og det har ikke gått upåaktet hen hos fansen.

– Jeg har fått mange meldinger av fans som lurer på om vi to er sammen. Men vi er bare gode venner. Hun går i klassen min, sier Daniel, og legger til at han er singel.

Daniel Owen klinte til på Århundrets stemme-scenen

Håper han blir stemt videre

Lørdag må første artist forlate Århundrets stemme, og det er publikum som har makten.

Disse låtene fra 90-tallet skal de synge i Århundrets stemme:

Nosizwe Baqwa - «Vogue» av Madonna
Jannike Kruse - «I Can't Make You Love Me» av Bonnie Raitt
Eirik Søfteland - «Enter Sandman» av Metallica
Chris Medina - «Creep» av Radiohead
Guri Schanke - «Öppna din dörr» av Tommy Nilsson
Frida Ånnevik - «Joga» av Björk
William Hut - «You're Still the One» av Shania Twain
Elg - «I Don't Want to Miss a Thing» av Aerosmith
Marianne Sveen - «Teardrop» av Massive Attack
Daniel Owen - «I Want It That Way» av Backstreet Boys

– Jeg prøver å forberede meg på at jeg kan være den første som ryker ut, men jeg prøver også å bruke det jeg har lært fra Norske Talenter - å kose meg når det gjelder, istedenfor å tenke på det negative, sier han.

FÅ OVERSIKT: Les alt om Århundrets stemme her.

Daniel håper at fansen, som kaller seg for «Owens», stemmer han videre.

– Jeg er veldig takknemlig for den støtten jeg får fra fansen, og jeg ser på dem som en familie. Jeg er også takknemlig for at jeg får være med på dette og vise frem det jeg elsker å gjøre, sier han.

Se Århundrets stemme på TV 2 lørdager klokken 20.00. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.

.