DRAR: Harald Reinkind har slitt med spilletiden for Rhein-Neckar Löwen denne sesongen, og har valgt å avbryte kontrakten med den tyske storklubben ved sesongslutt.
DRAR: Harald Reinkind har slitt med spilletiden for Rhein-Neckar Löwen denne sesongen, og har valgt å avbryte kontrakten med den tyske storklubben ved sesongslutt. Foto: Tibor Illyes

Reinkinds klubb Må sende andrelaget til champions league:

– Galskapen har gått langt

Rhein-Neckar Löwen er satt opp til å spille to kamper samme dag. Det får TV 2-ekspert til å reagere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Da har galskapen gått langt. Det er bare trist. Rett og slett, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Bundesliga-klubben Rhein-Neckar Löwen, som Harald Reinkind forlater ved sesongslutt, er nemlig havnet i en ordentlig knipe:

24. mars er de satt opp til å spille både Bundesliga-kamp mot Kiel og Champions League-åttedelsfinale i Polen mot Vive Kielce.

På grunn av av TV-avtalen i Bundesliga, kan ikke storkampen mot Kiel flyttes. Vanligvis ville Rhein-Neckar Löwen kommet frem til en løsning med Det europeiske håndballforbundet (EHF), men det har ikke skjedd, skriver dansk TV 2.

Avslår å gi bort hjemmebandefordel

Som et alternativ har EHF tilbudt den tyske klubben heller å spille den første utslagsrunden noen dager i forveien på hjemmebane. Det alternativet har Kiel, som også er satt opp til å spille Champions League den dagen, godtatt.

Alternativet har derimot ikke falt i god jord hos Rhein-Neckar, som har bestemt seg for å sende andrelaget til Polen og førstelaget til Bundesliga-oppgjøret.

– Laget vårt har kjempet hardt i 14 gruppespillskamper for å være i denne situasjonen sportslig. Vi kommer ikke til å gi fra oss hjemmebanefordelen, sier klubbdirektør Jennifer Kettermann, ifølge dansk TV 2, før hun understreker at en hjemmekamp i Champions League 1. påskedag gir klubben en betydelig økonomisk gevinst.

– Ingen er tjent med dette

Bent Svele forstår godt at klubben ikke vil gå med på å gi fra seg hjemmebanefordelen.

– Som de sier, har de jobbet hardt i 14 kamper for å få det de mener er en fordel til å avgjøre. De kan ikke bare gi den fra seg fordi sånn er verden. Du kan si at det ville vært enkelt for dem å gi den opp, men samtidig blir det en parodi. Det er trist for håndballen sin del at det skal ende opp sånn, sukker Svele, og fortsetter:

– For å kunne gjennomføre kampene sender de et andrelag i Champions League fordi de har hovedprioritet på Bundesliga. Ingen er tjent med det, og håndballen er ikke tjent med det. Det blir drepen for Champions League om de ikke kan spille med de beste lagene.

Også Rhein-Neckar-direktøren er krystallklar på at Champions League taper på løsningen.

– Vi har ikke noe annet valg enn å sende andrelaget til Polen. Vi er klar over at det dessverre ikke gir noen fair kamp, men spesielt vil det skade konkurransen og omdømmet til Champions League, sier Kettermann, ifølge dansk TV 2.