Denne bilen er laget for en heeelt spesiell eier

Enorm SUV får en viktig oppgave. Se video:

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Noe av det som er morsomst på en bilmesse, er å gå rundt og titte på tuning- og ombyggingsfirmaene sine mange kreasjoner. På bilutstillingen i Genève er disse alltid godt representert.

Mange av dem bygger biler på bestilling til noen av verdens mest velstående bilkjøpere.

Noen av dem er dessuten blant verdens mest mektige.

Her kan du få samme bil for Erna

Presidentbil

Tyske Klassen hører til i denne kategorien – og har flere statsoverhoder på kundelisten. Og på bilmessen viser de fram flere av de råeste prosjektene sine.

En av dem er en helt unik Range Rover. Bygget for en president!

Klassen forteller oss hvilket land og president det er snakk om, men vi får ikke lov til å dele den informasjonen med leserne våre.

Det vi imidlertid kan si, er at akkurat den bilen vi filmer, vil gå i tjeneste for vedkommende president om ikke lenge.

Brukt Range Rover: Dette er risikosport på bruktmarkedet

Forlenget med over èn meter

Range Roveren er naturligvis tilpasset oppgaven. Det innebærer blant annet at den er forlenget med drøyt en meter! Og da snakker vi om å forlenge den allerede forlengede utgaven, som jo ikke akkurat er småtteri fra før …

I tillegg er den bygget helt om innvendig. En skillevegg er på plass til sjåføren. Den kan styres med en knapp fra baksetet slik at den går fra å være vanlig glass til å bli umulig å se igjennom. Og hvis det ikke er nok, er det elektroniske gardiner som også kan trekkes for. En president har jo rett til en viss porsjon privatliv.

Ny Range Rover blir svært spennende for det norske markedet

Klappstoler (!)

Det er to fantastiske lenestoler på plass baki. Presidenten og hans nærmeste skal sitte godt.

I tillegg er det to elektriske klappstoler, som ikke akkurat byr på samme komfort.

– Det er til oversettere som eventuelt skal være med på turen, forteller Klassen-representanten. Og man har altså ikke sett noe presserende behov for at slike ”fotfolk” skal ha noe spesielt behagelige stoler.

Her har Land Rover laget klassens tøffeste bil

Over 500 hk

På bilen som snart setter kursen til et sted i Afrika, er det heller ikke gjort noen store grep med motoren. Men selv om bilen er blitt en meter lenger og betydelig tyngre, burde V8-eren som yter 525 hk originalt by på nok krefter til å komme seg effektivt til og fra møter, parader og flyplasser.

Klassen har for øvrig en rekke andre biler representert på standen sin. Alt fra minibusser til SUVen Bentley Bentayga og Rolls-Royce Phantom. Som kjent er det nesten bare penger, fantasien og enkelte fysiske lover som setter begrensninger for hva man kan finne på med en bil.

Se video av presidentbilen øverst i denne saken.

Dette er drømmebil for mange nordmenn