Hat trick-Osterberg herjet for Sparta

En nådeløs effektiv avslutning på andre periode sikret Sparta seier over Manglerud Star og utligning i sluttspillserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manglerud Star - Sparta 1-6 (2-2 i kamper)

Se Osterbergs 5-1-scoring øverst

Kvartfinalethrilleren mellom forhåndsfavoritt Sparta og Manglerud Star fortsetter. Onsdag kveld slo Sparta tilbake for andre gang. De vant hele 6-1 i en kamp de dominerte og Kyle Osterberg (23) scoret hat trick i.

– Jeg er imponert av Sparta i kveld. De tok ordentlig tak i kampen i andreperioden og har totaldominert, sa TV 2s ekspertkommentator Bjørn Erevik, som også så tretthetstegn hos MS-mannskapet.

De færreste hadde på forhånd trodd at Sparta kom til å tape to hjemmekamper mot MS, men hockeyaskeladdene fra Manglerud har overrasket.

Dessverre har de ikke vært like gode på hjemmeis. Kamp fem i best-av-sju-serien går fredag i Sarpsborg.

Nådeløst effektive

Onsdag tok Sparta ledelsen ved Tim-Robin Johnsgård etter to minutter.

Mathias Trygg utlignet tre minutter inn i midtperioden, men utover i perioden raknet det.

Gutten med gullhjelmen, Kyle Osterberg, banket inn 2-1-ledelse etter forarbeid av Niklas Roest, mens Troy Rutkowski ordnet 3-1 i overtall tre minutter før siste pause. 4-1 kom ved Greg Wolfe i nok et overtall med ett minuttet igjen.

Sparta dominerte kampen og skuddstatistikken i midtperioden vant de med hele 18 mot 3.

Skuffet over keeper

Spillet til MS-målvakt Kristopher Joyce imponerte ikke TV 2s kommentatorduo.

– Det har vært mye rart fra ham i kveld. Han virker sliten, konstaterte Bjørn Erevik.

– Joyce virker ikke å være så bevegelig i kveld. Han har ikke hatt noen god kamp, sa Kasper Wikestad etter at Osterberg økte til 5-1 bare sekunder ut i sisteperioden.

Osterbergs hat trick kom med fem og et halvt minutt igjen å spille. Amerikaneren avsluttet med å skyte pucken i mål mellom bena på Kristopher Joyce.

I serien mellom Stavanger Oilers og Frisk Asker står det nå 3-1 i kamper til Frisk. De slo Oilers 3-1 borte onsdag kveld. Storhamar har slått ut Lørenskog, mens Vålerenga holder liv i håpet mot Lillehammer. Frisk - Oilers sendes fredag på TV 2 Sportskanalen.