PÅ TV-SKJERMEN: Høsten 2017 vant Helene Olafsen (28) Skal vi danse. Her er hun fotografert på finalefesten. Foto: Stella Pictures
PÅ TV-SKJERMEN: Høsten 2017 vant Helene Olafsen (28) Skal vi danse. Her er hun fotografert på finalefesten. Foto: Stella Pictures

Helene Olafsen (28) blir TV 2-programleder

Skal vi danse-vinneren skal jobbe med både sport- og underholdningsprogram i TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere snøbrettkjører og Skal vi danse-vinner Helene Olafsen (28) har signert en lengre avtale med TV 2.

Hun vil bli en sentral profil for kanalen fremover.

– Jeg har lyst til å utvikle meg videre som programleder, og jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer i TV 2, sier hun i en pressemelding torsdag.

Fikk flere tilbud

Ifølge pressemeldingen valgte Olafsen TV 2 fremfor flere andre kanaler.

– TV 2 skal ha de største profilene på skjermen, og de blir ikke mer ettertraktet i 2018 enn Helene Olafsen. Det var stjerneskuddet alle kanaler ville ha, og vi er utrolig glad for at hun valgte TV 2 i knivskarp konkurranse, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i pressemeldingen.

Sist Olafsen jobbet for TV 2, var høsten 2017. Da ledet hun programmet «Klubbjakten», der hun skulle finne seg en favorittklubb i Premier League.

Sportsredaktøren forteller at dette var et vellykket prosjekt som motiverte TV 2 til å sikre seg Olafsen i årene som kommer.

Olafsen har de siste månedene jobbet for NRK, hvor hun ledet «Idrettsgallaen», og Discovery, hvor hun var en del av vinter-OL-teamet i Sør-Korea. Hun har tidligere vært en del av «Spårtsklubben» på VGTV.

Sport og underholdning

I TV 2 vil 28-åringen jobbe med både sport- og underholdningsprogram.

– I første omgang skal hun jobbe for TV 2 Sporten på Tour de France og fotball-VM i sommer, sier Jansen Hagen i pressemeldingen.

Hun kommer også til å jobbe med underholdningskonsepter som nå er i utvikling.

– Helene Olafsen er et av de største programledertalentene der ute, og vi er veldig glade for at hun nå blir sentral i flere TV 2-satsinger, sier programredaktør Jarle Nakken i pressemeldingen.

– Jeg gleder meg masse til å begynne, og ser frem til å jobbe med de produksjonene vi nå er i utvikling med, sier Olafsen.

I 2016 la Olafsen opp som snøbrettkjører på grunn av skader. Året etter gikk hun helt til topps i «Skal vi danse».